Foci

2008.10.21. 02:29

Felszabadultabb játék

<b>Zalaegerszeg</b> - A labdarúgó NB I 11. fordulójában szombaton a ZTE FC az FC Fehérvár együttesét fogadta és helyenként jó játékkal, nagy küzdelemben 2-0-ra legyőzte.

Bóbics László

A zalaiak eddigi, gyengécske produkciója után tulajdonképpen az történt, amit az optimisták vártak: a kék-fehérek eddigi görcsössége oldódott, sokkal felszabadultabban futballoztak mint korábban. Mindez nem egy varázsütésre történt. Csank János érkezése óta az edzések sokkal oldottabb és pozitívabb hangulatúak. Eredményei mellett a fegyelemről és a sok munkáról is ismert a zalaiak új trénere, s az edzései azt bizonyítják, hogy a kemény munka mellett a dicséret éppen úgy megfér az eszköztárban, mint a korholás.

Nagy feltámadást persze nem várt senki, de már a meccs elején látszott, hogy a játékosok ezen az estén nem ismernek elveszett labdát. Ennek a töretlen küzdeniakarásnak a gyümölcse a győzelem, melyet újra együtt ünnepelhetett játékos és szurkoló.

Ez a meccs igazolta, hogy nem felejtettek még el futballozni Kocsárdiék. A kék-fehérek exkapitánya például régen látott remek teljesítménnyel honorálta meg a szakmai vezetésnek a bizalmat, de ezt másokról is elmondhatjuk. Csank Jánosról néhányan azt tartják, inkább a védekező futball híve, s nem kedveli a fiatalokat, ám ezúttal az ellenkezőjét igazolta.A meccs elején Pekic megsérült, s a tréner a fiatal Balázs Zsoltot küldte helyette. Zsoca meg is hálálta a bizalmat, 7 percnyi játék után nagyon fontos gólt szerzett - ezzel vezettek és meg is nyugodtak a zetések. Már amennyire meg lehetett az FC Fehérvár ellen, hiszen a vendégek végig óriási elszántsággal küzdöttek, egy pillanatig sem adták fel. Még akkor sem, amikor a 61. percben tíz emberre fogyatkoztak Vujovics kiállítása miatt. A találkozó után egyértelműen megfogalmazható a tanulság: Csank Jánosnak és segítőinek jócskán akad még dolga a csapattal, ha egy igazán ütőképes együttest akarnak kialakítani. Márpedig a vezetésnek ez az elvárása velük szemben.

A lelátón ott volt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is, aki - s ezzel az értékeléssel biztosan sokan egyetértenek - úgy fogalmazott: a ZTE-nek előbbre van a helye a magyar mezőnyben, mint ahol jelenleg tart. Azt is kiemelte, hogy a szakmai stáb kiválasztása jó döntés volt. Reméljük, igaza lesz...

Ezek is érdekelhetik