Foci

2008.10.28. 03:33

Alakulgat a Csank-csapat

<b>Zalaegerszeg</b> - A labdarúgó NB I hét végi fordulójában a ZTE FC Nyíregyházára látogatott, s 1-1-es döntetlent ért el a jól szereplő hazaiak ellen.

Bóbics László

Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, gólok nélkül. A fordulás után a hazaiak egyik legismertebb volt játékosa, a Dunaferrel később bajnoki címet is szerzett Bagoly Gábor a lelátón megjegyezte: Waltner Robi jobb focista annál, amit eddig produkál, észre sem lehetett venni. Bár nekünk ez nem baj. . Csak másodpercek teltek el az egyébként megalapozott értékelés, illetve a ZTE vezető találata között, s az 52. percben Hajdú remek beadása után a kritizált Waltner gólkirályhoz méltó higgadtsággal értékesítette a ziccert. Nem így öt percre rá, amikor Hajdú újabb beadását a kapust nagyszerűen megelőzve 4 méterről fejelte - mellé. Óriási lehetőség volt, ha bemegy, könnyen eldőlhetett volna a meccs.

Ekkor már-már másképp beszélt Bagoly Gábor is: Megígérem, nem szólok többet, mert csak a gondjaink nőnek. Most óriási szerencsénk volt, egy Waltner-szintű játékos ilyen ziccert nagyon ritkán hibáz el.

Valóban a végeredményt befolyásoló alakítás volt, mert egyenlített a Szpari . Amihez kellett az is, hogy a korábbiakhoz képest sokkal fegyelmezettebb csapatban az előre egyébként jól játszó Hajdú kicsit kevesebbet védekezett. Mindent összevetve a remek formában lévő Nyíregyháza otthonában pontot szerezni szép eredmény, pláne olyan helyzetben, amikor a csapat fizikális állapota csak 60-70 perces teljes intenzitású küzdelmet tesz lehetővé.

A vendégek teljesítményét a hazaiak is elismerték, sőt az egyik nyírségi szponzor addig ment, hogy megkérdőjelezte a saját döntésüket: amikor a zalaiak a nyáron el akarták engedni Davidovot, Bárányos helyett őt kellett volna inkább szerződtetniük. Mert a légiós jól játszott vasárnap a középpályán, igaz a kelleténél sokkal többet beszélt és ezzel gyakran szétforgácsolta a figyelmét. A meccs után megjegyezte: A szokottnál tényleg többet vitatkoztam, ez talán a túlzott bizonyítási vágy rovására írható. Örülök, hogy az edző számol velem és szeretném ezt meghálálni. A csapatnak és a közönségnek is tartozom, mert nem úgy futballoztam az utóbbi időben, mint ahogy az elvárható tőlem. Nem voltam elégedett magammal, de remélem most újra egyenesbe kerülök. S velem együtt a kék-fehér gárda is, amely többre képes annál, amit a bajnokság elején nyújtott.

A csapatot elkísérő, Dézsi Attila ügyvezető igazgató így beszélt a lefújás után:

- Ha azt veszem alapul, hogy egy jó csapat otthonában játszottunk döntetlent, elégedett vagyok. Egyre jobban látszik, hogy kezd tartása lenni a gárdának, no meg az is, hogy csapatként működnek a játékosok. A további program elég feszes, hiszen szerdán Ligakupa-meccset játszunk 14 órakor Kaposváron, pénteken 19 órakor pedig a 2. helyen álló Újpestet látjuk vendégül.Davidov tetszett, de sokat beszél...

Ezek is érdekelhetik