Foci

2008.06.04. 02:29

Rendet kell tenni!

Zalaegerszeg - Tegnap este a ZTE-Fehérvár (1-3) mérkőzéssel befejeződött a labdarúgó NB I 2007/2008-as sorozata, melynek során jó kezdés után szinte elfelejtettek futballozni a kék-fehérek.

Bóbics László

A ZTE hétfőn a vártnál gyengébben futballozott és simán kikapott. Igaz, két fiatal most debütált náluk az élvonalban: a 19 éves Kovács Gergő sokat fut, ha töretlen marad a fejlődése, NB I-es játékos lehet; és Ferkó Csaba sem tehetségtelen, de e meccs alapján nehéz lenne eldönteni, hogy a jövő embere lehet-e.

A találkozó utáni szezonzáró vacsorán Nagy Ferenc elnök tömören és találóan fogalmazott: Két dolognak örülhetünk, Waltner Róbert gólkirály lett, a játékosok pedig napra készen megkapták a fizetéstüket.

Valóban nagy csalódás okozott a gárda. A nyáron igazolt labdarúgók és az új szakmai stáb a szezon elején olyan teljesítményt produkált, hogy bajnoksesélyesnek kiáltották ki a csapatot. Aztán szép lassan elfelejtettek futballozni , jöttek a váratlan bajnoki vereségek, az eltaktikázott Magyar és Liga Kupa-találkozók. Ahogy ilyenkor lenni szokott, mind több lett a fegyelmeztelenség, a klubhoz nem méltó esetek.

Egy biztos: a vezetésnek sokkal keményebbnek kell lenni és megválni azoktól, akik nem állnak be a sorba. Első és legfontosabb lépésként végre egy keménykezű, következetes trénert kell szerződtetni! Elég volt a hangzatos ígéretekből és a csapnivaló játékból! Rendet kell tenni, még ha néhány embernek ez nem is tetszik, mert ezeket a lépéseket csak halogatni lehet, elkerülni nem.

Ennél az elképzelés nélküli focinál többet érdemel a sokat áldozó tulajdonosi kör és a szurkoló is.Edzőkérdésben nem lesz egyszerű a döntés. A hajrában Nagy Mihály irányította a gárdát,

s az sem biztos, hogy ő csak átmeneti megoldás volt a csapatnál. Felröppent jópár név: Pecze Károllyal többször tárgyaltak, Thomas Hssler kább csak utópia. De ki lehet megoldás a bajokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!