Foci

2008.06.03. 02:28

Máris késő lenne?

Zalaegerszeg (ka) - Meccsdömpinggel és sok-sok tanulsággal szolgált a hét végén a zalai megyeszékhelyen megrendezett, IV. korcsoportos labdarúgó diákolimpia küzdelemsorozata.

Kerkai Attila

Mindenekelőtt a nagykanizsai Zrínyi-iskola szerepléséről essék szó. A dél-zalaiak negyedik helyezésükkel valóban jobb eredményt értek el, mint arra korábban számítani lehetett, amit Faller Zoltán, a zrínyisek felkészítője - Marczinka Csaba segédkezett neki - is kiemelt.

- Lévén szó zalai rendezésű eseményről, mindenképpen el akartuk kerülni, hogy a mezőny végén zárjuk a tornát - mondta a célokról Faller Zoltán. - Az, hogy a harmadik helyért játszhattunk, tisztességes helytállásnak számít, sőt, ha a helyzeteinket belőttük volna a bronzmeccsen, érmet is szerezhettünk volna. A záró találkozónkon is fölényben játszottunk, de el kell ismerni, hiába voltak meg a ziccereink, hiányzott a csapatból egy vérbeli befejező csatár.A döntő mindegyik csapatban akadt egy-egy kiemelkedő tudású játékos, és ők valamennyien elkeltek a csatározások végére. Méghozzá szó szerint, hiszen hallottuk mi is: a nyíregyháziak egyik ügyes futballistáját a Vasas igazolta le, miközben a riválisok közül több már most valamelyik futballakadémia neveltje. Jó példa erre a győztes szombathelyi csapat, amely az Illés Béla Football Akadémia egyik korosztályos gárdája, vagyis ezek a fiatalok már most egy iskolába, egy osztályba járva készülnek.

Talán erről kellene itt Zalában is elgondolkodni, hiszen megeshet, végzetesen lemarad az, aki nem lép. A legtehetségesebb játékosokat ugyanis magukhoz csábíthatják ezek az akadémiák, hiszen falaik között sokkal jobb feltételek közé kerülhetnek a fiatalok. A szülőnek sem mindegy, hol, milyen kollégiumban lakik a gyerek, s persze, hogy milyen képzésben részesül. Elképzelés szintjén Zalaegerszegen is felmerült már akár egy futballakadémia, vagy egy színvonalas sportiskola létesítése, azonban a gyakorlatban ez ügyben egyelőre nem sok minden történt.

Pedig a hét végi torna is bizonyította: a legjobbakat már ebben a korban (13-15 évesen) csábítják és a versenyt igenis fel kellene venni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!