Foci

2008.06.27. 02:29

Érdeklődőre várnak...

Zalaegerszeg - Mint tegnapi számunkban már olvashatták, a ZTE FC együttesénél - ahogy a klub hivatalos honlapján olvasható - átadólistára került a középpályás Molnár Balázs. A csapatkapitány továbbra is élő szerződéssel bír az egerszegieknél, ám megfelelő ajánlat esetén távozhat.

Kerkai Attila

Nyilván érthető, hogy kíváncsiak voltunk a részletekre, hiszen a klub saját nevelésű labdarúgójáról van szó, aki 13 alkalommal viselhette a válogatott mezét. Tegnapi számunkban röviden nyilatkozott Molnár Balázs is, aki akkor azt mondta: csütörtökön találkozik a klub elnökével, hogy átbeszéljék a részleteket, hiszen őt is meglepte, hogy a jövőben nem számítanak rá a csapatnál.

Mi tegnap előbb Nagy Ferenc elnököt kértük arra, tájékoztasson bennünket döntésük hátteréről, elvégre egy korábban alapembernek számító játékosukról van szó.

- A lényeget tekintve arról van szó, hogy ha megfelelő ajánlat érkezik Molnár Balázsért, akkor távozhat tőlünk - mondta az elnök. - Most úgy érezzük, hogy ebben a csapatrészben meg kell újulnunk, vannak más elképzeléseink, s azt tartjuk korrektnek, hogy ha akad érdeklődő, akkor Molnár más csapatnál kamatoztathassa tudását.

A játékos szerdától nem vesz részt az együttes közös munkájában, felmentették ezen kötelezettsége alól. Ennek okát is kérdeztük, s Nagy Ferenc azt válaszolta: a csapatépítés szempontjából, s döntésük ismeretében tették ezt. Hozzáfűzte, felajánlották a játékosnak az edzéslehetőséget más formában, de ezzel Molnár Balázs nem kívánt élni.S akkor nézzük, miként vélekedik a körülötte kialakult helyzetről maga a játékos! Elöljáróban azt elmondta: szeretné, ha szépen válnának el útjaik nevelőegyesületével. Mi elsősorban arra voltunk kíváncsiak: milyen kifogás fogalmazódott meg a klubnál vele szemben?

- Állítólag a teljesítményem nem volt olyan, mint azt elvárták volna, amit én vitatnék, de mindenkinek szíve-joga ebben állást foglalni - válaszolta Molnár Balázs. - Ha valóban el akarnak adni, mert élő szerződéssel rendelkezem, azt korrektül is meg lehet tenni, s az nem esett jól, hogy az itt eltöltött évek után ebben a formában kerül erre sor. A keret más játékosaival kapcsolatban is lehet hallani, hogy megfelelő ajánlat esetén a klub elengedné őket, ők mégsem kerültek átadólistára. Az biztos, hogy távozom Egerszegről, s noha friss a kialakult helyzet, máris vannak érdeklődők irántam, ám előbb a klubbal kell megegyeznie a vevőnek. Tavaly lejárt a szerződésem, akkor azt hallottam, hogy én vagyok az, akire mindenképpen szüksége van a csapatnak. Egy év alatt ennyit fordult a világ... Kilenc évet töltöttem nevelőegyesületemnél, négy esztendőt pedig másutt profiskodtam és érzésem szerint soha nem volt semmiféle probléma velem.

Molnár Balázs elismerte, valóban felajánlották neki, hogy a ZTE biztosítja számára az edzéslehetőséget - persze nem az első csapatnál -, ám nem élt ezzel. Mint mondta: maga oldja meg, hogy formában tartsa magát.

- Több egerszegi játékos után, aki korábban meghatározó labdarúgója volt a klubnak, nekem is váratlanul kell távoznom, ám ettől függetlenül sok sikert kívánok a csapatnak - tette még hozzá.

Úgy hisszük nem hagyható ki a szakvezető, Supka Attila véleménye sem. Már csak ezért sem, mert a klub honlapján is az áll: a kék-fehérek vezetése és a szakmai stáb közös döntése alapján került átadólistára Molnár Balázs.

- Molnár Balázs képzett, jó futballista, bár még nem dolgoztunk együtt - így a tréner. - Vannak történések, melyek részleteiben nem tartoznak ránk, a tulajdonos velünk szemben támasztott igényeit teljesítenünk kell, s ezen érvek most kellően erősnek bizonyultak ahhoz, hogy egyetértsünk vele.

Annyit még megtudtunk: a jövő héten a Vasas játékosa, Odrobéna Péter is csatlakozik a zalaiak keretéhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!