Foci

2008.06.28. 02:29

Egyszer már bizonyított

Zalaegerszeg - Ma este 18 órakor a Pápa ellen kezdi meg felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a ZTE FC, melyben Szamosi Tamás már úgy léphet pályára, hogy tegnap két évre szóló megállapodást kötött korábbi klubjával.

Kerkai Attila

A ZTE FC ugyan csak hétfőn látott munkához, ám most szombaton máris pályára lép. Sőt, menet közben úgy volt, hogy már pénteken is lesz egy találkozó, azonban a tervezett Celje elleni (amúgy idegenbeli) összecsapás végül is meghiúsult. Sokan kérdezhetik, mire föl ez a sietség, a válasz pedig a létszámban keresendő. Supka Attila vezetőedző ugyanis jelenleg igencsak bő kerettel (több, mint harmincan alkotják) dolgozik, melyben vannak próbajátékosok, de a ZTE FC II. együtteséből is többen együtt tréningeznek az első csapattal.

Mint azt a szakember elmondta, örült volna annak, ha valamennyi rendelkezésére álló labdarúgót játék közben is tesztelheti, ezért szerette volna pénteken is pályára küldeni tanítványait. Így viszont ma délelőtt edzés jelleggel egymás közötti játék szerepet a programban, természetesen azok részvételével, akik az esti találkozón nem kapnak lehetőséget a bizonyításra.

A Pápa elleni (ZTE-stadion, 18.00) összecsapáson egy új szerzemény is bemutatkozik majd a kék-fehéreknél - bár vélhetően nem kell őt különösebben bemutatni a kék-fehér híveknek. Szamosi Tamásról van ugyanis szó, a ZTE FC 2002-es bajnokcsapatának tagjáról, aki tegnap kétéves szerződést kötött a zalaegerszegiekkel.

A védő hétfő óta készül az együttes keretével, s ennyi idő elég is volt ahhoz, hogy Supka Attila vezetőedző döntsön: szüksége van a rutinos, harmincnégy esztendős labdarúgóra.

- Nem titok, azóta, hogy 2004 telén távoztam a csapattól, folyamatosan tartottam a kapcsolatot az egerszegiekkel, így Nagy Ferenc elnökkel is, s már két éve szóba került egyszer, hogy visszaigazolok a csapathoz - nyilatkozta Szamosi Tamás tegnap, amikor megkerestük. - Akkor mindez nem jött össze, most viszont igen és ennek én is nagyon örülök. Nem vagyok az a labdarúgó, aki keresné a lehetőséget, hogy szerepeljen a médiában, így nem sokan tudták, hogy hazatérek. Amint viszont híre ment, hogy a ZTE-vel készülök, több csapattól is megkerestek, ám nem volt kérdéses: ha a kék-fehéreknél számítanak rám, csakis ide igazolok. Cipruson játszottam négy évet, az első három esztendőben minden jól ment, ám az utolsó szezonban már akadtak problémák - többek közt a szokásos financiális gondok -, ezért határoztunk végül is úgy a családommal, hogy hazatérünk. A fiam az ősszel kezdi meg az általános iskolát, s ez is sokat nyomott a latban, amikor a lehetőségeket mérlegeltük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!