Foci

2008.04.03. 02:29

Sportszerű biztatás lehet a megoldás

Zalaegerszeg (ka) - A Magyra Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága április 30-ig bezáratta a ZTE-stadion úgynevezett szurkolói szektorát a ZTE FC- DVSC találkozón tapasztalt cselekmények miatt.

Kerkai Attila

A zalaiakra pénteken újabb rangadó vár, hiszen 19 órától az éllovas MTK csapatát fogadják, s a klub vezetői azt remélik, hogy a közönség sportszerűen buzdítja majd kedvenceit. Ami a szektorbezárást illeti, a ZTE FC-t visszaesőként kezelte a fegyelmi bizottság, hiszen korábban a ZTE-Újpest találkozón is akadtak problémák a két tábor között. A ZTE FC-DVSC találkozón néhány zászlórúd repült, s mint Dézsi Attila, a kék-fehérek ügyvezetője elmondta, az etnikai hovartozást érintő rigmusok miatt is indult eljárás a zalaiak ellen.

- Április végéig a szurkolói szektor lezárásra kerül, így az állóhelyi lelátón az Armada egy szektorral odébb foglalhat helyet - mondta Dézsi Attila. - Visszaesőként kezeltek bennünket, így nagyon szeretnénk elkerülni, hogy még súlyosabb szankcióban részesüljön a jövőben a klub, ami súlyos pénzbüntetést és stadionbezárást is takarhat. Azt gondolom, és bízom benne, hogy megértőek lesznek szurkolóink és a jövőben tartózkodnak az olyan cselekményektől, melyek büntetést vonhatnak maguk után. Az MLSZ zéró toleranciát hirdetett meg a nézőtéri erőszak visszaszorítása érdekében, s ez a jövőben is így lesz. Senkinek sem lenne érdeke, hogy további büntetést kapjon a klub, így azt kérjük a szurkolóktól, hogy pénteken az MTK ellen sportszerűen biztassák a csapatot, hiszen ezzel is segítenek bennünket, s állhatnak ki az együttes és a klub mellett.

A ZTE FC szeretne végre újra győzelmet ünnepelni pénteken, s nagy elszántsággal készül. A hét első két napján Szlavko Petrovics, a kék-fehérek vezetőedzője nem volt ott csapata edzésein, orvosi kivizsgáláson esett át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!