Foci

2007.10.17. 02:29

Ma újra a Ligakupában

Zalaegerszeg - Az elmúlt héten Kádár Tamás, a ZTE FC tehetséges labdarúgója a Sisa Tibor vezette U19-es válogatottal kiharcolta a továbbjutást a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőből. Azóta az egerszegiek játékosa visszatért klubjához, így a héten már ő is a mai (14.30), REAC elleni idegenbeli Ligakupa-negyeddöntőre készült.

Kerkai Attila

- Annyira azért nem, azonban mindenki nagyon keményen harcolt, s ennek meg lett az eredménye - válaszolta Kádár Tamás. - Nagyszerű játékosok alkotják a csapatot, vannak, akik már külföldre igazoltak, így például Koman Vladimir és Németh Krisztián sem ismeretlen a futballt kedvelők körében.

- Végigjátszotta mindhárom válogatott mérkőzést. Mennyire van megelégedve saját teljesítményével?

- Az első mérkőzésen, Kazahsztán ellen bevallom, az első tizenöt percben egy kissé izgultam, ám utána már jól ment a játék. Szerintem a második, Wales elleni találkozón nyújtottam a legjobb teljesítményt, szinte minden megoldásom jónak bizonyult, aminek nagyon örültem. Legvégül Svájc ellen a nagy szél miatt sok gondja akadt mindkét csapatnak, de 0-1-ről sikerült fordítanunk, ami a legfontosabb feladat volt.

- Gondolom nagy volt az öröme és persze társainak is, hogy sikerült a továbbjutás.

- Ez természetes, amit ráadásul már a második mérkőzés után kiharcoltunk. Mégis, nagyon fontos volt, hogy Svájcot is legyőzzük, hiszen a tavasszal esedékes újabb, immár elitkörnek nevezett Eb-selejtezőn kedvezőbb lesz a sorsolásunk. Nekem duplán kellett bizonyítanom, hiszen a múlt heti selejtezőket megelőzően a Szerbiában rendezett felkészülési tornán ki kellett harcolnom a keretbe kerülést, az Eb-selejtezőkön pedig azt kellett megmutatnom, hogy valóban a csapatban van a helyem.

Természetesen Kádár Tamás is tagja lesz a mai, REAC elleni Ligakupa-találkozóra utazó keretnek. Az, hogy játszik-e, egyelőre nem tudni, mindenesetre azon sem kell majd csodálkozni, ha nem, hiszen az elmúlt héten három kemény mérkőzésen vett részt. A fiatal játékos szerint mindenképpen tovább kellene jutniuk.

- Nehéz mérkőzés lesz a szerdai, mert biztos, hogy a REAC-nak is fontos lenne a továbbjutás. Ráadásul itt már az egyenes kieséses kör következik, tehát nem szeretnénk hibázni - tette hozzá a tehetséges labdarúgó, s persze azt is, hogy szeretne minél többször bekerülni a felnőtt csapatba.

A ZTE FC a sérültek kivételével - Meyé, Molnár B., Diawara - a legerősebb keretével utazik a fővárosba, s az a terve Szlavko Petrovics együttesének, hogy már az első találkozón kedvező eredményt érjen el. A visszavágót október 27-én, 16 órától rendezik meg Zalaegerszegen, s a továbbjutó a legjobb négy közé kerül a Ligakupában.

A ZTE FC REAC ellen tervezett kezdőcsapata: Babalj - Dudics, Polgár, Botis, Vulin - Tóth Z., Máté, Davidov, Tóth N. - Pekics, Balázs Zs.

A REAC ellen jó eredményt kellene elérni a fővárosban

Ezek is érdekelhetik