Foci

2007.01.09. 03:28

Ismét virágzott a Tavirózsa Kupa

Hévíz (bl) - A hagyományokhoz híven az idén is megrendezték a szokásos, év eleji rangos teremlabdarúgó-tornát, a Tavirózsa Kupát a zalai fürdővárosban. A győzelmet a veszprémi Play Cafe szerezte meg.

Bóbics László

A zalai együttesek közül a Keszthelyi Manhattan jutott a legtovább. A negyedik helyen fejezték be a küzdelmeket.

A torna főszervezője, Lázár László így vélekedett:

- Kollégáimmal ezúttal is sokat dolgoztunk azért, hogy minden zökkenőmentes legyen. Szerencsére a csapatok vezetői ezúttal is gratuláltak, mondván, jó munkát végeztünk. Mi is megköszöntük nekik a szereplésüket, mert ők is remekeltek, hiszen helyenként kifejezetten magas színvonalú futballt produkáltak az együttesek. Még a legjobb négy csapat kialakulásakor sem mertem volna fogadni, hogy ki lesz a győztes. Rendkívül kiegyensúlyozott volt ebben az esztendőben a mezőny. Azt egy kicsit sajnáljuk, hogy meglehetősen kevés élvonalbeli futballista léphetett pályára, hiszen a szakmai vezetés több egyesületnél is úgy döntött, hogy nem focizhatnak a téli szünetben játékosaik a teremben. Erre nem sok mindent tudok mondani, hiszen az ő szívük joga meghatározni a focistáik téli programját. Az más kérdés, hogy évekkel ezelőtt, amikor még jóval magasabb volt a magyar labdarúgás színvonala, ez a kérdés fel sem merült. Egy-egy csapatban két-három NB I-es futballista is játszott a barátaival. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy így is sok jó meccs volt.

- Már többször felvetődött, hogy a következő szezonban nem lesz Tavirózsa Kupa...

- Ez általában a tornák végeztével szokott elhangzani, amikor alaposan kifáradunk. A csapatok már novemberben keresni szoktak, hogy mondjam az időpontot. Ezek után mit tehetnék, inkább segítséget kérek a sportbarátaimtól, hogy többen dolgozzunk, de ezt a szép hagyományt nem szeretnénk megszakítani, hiszen egy kicsit összenőtt már városunkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!