Foci

2007.01.12. 03:28

Egyelőre várnak

Zalaegerszeg - A ZTE FC labdarúgócsapata készül a tavaszra és a szombati műfüves bajnokság selejtezőjére, miközben a vezetők tárgyalnak, ám egyelőre még nem sok konkrétum hangzik el, hiszen sok kérdésben képlékeny még minden.

Zalai Hírlap

Megkérdeztük, mikorra érkezhet az a kameruni játékos, akivel kapcsolatban állnak, ám az elnök is tanácstalan...

- Még mindig nem kapta meg a vízumot a magyarországi beutazásra a játékos, pedig már jó ideje vár rá - hallottuk Nagy Ferenctől. - Minden más szükséges engedéllyel rendelkezik, s annyit tudunk róla: 21 esztendős csatárról van szó, aki hazája bajnokságában évek óta szezononként 15 gólnál alább nem adta. Éppen ezért szeretnénk, ha nálunk is eltöltene hosszabb időt, hogy megismerjük és lemérjük, mennyiben tudna a segítségünkre lenni.

Ami a szombati műfüves bajnokság egerszegi selejtezőjét illeti, akadnak hírértékű információk. Előrelépésnek tekinthető, hogy végül a szervezők úgy döntöttek, nemcsak elővételben (Egerszegen továbbra is a ZTE irodájában és a sportcsarnokban van erre lehetőség) lehet jegyet váltani, hanem szombaton 8 órától a sportcsarnok pénztárai is nyitva lesznek. Nincs változás a tekintetben, hogy a délelőtti és a délutáni programra is kíváncsiak számára kétszer kell megváltani a 2200 forintos belépőt (az összesen 4400), ráadásul nem lesz kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas), amin a szurkolók is elgondolkodnak.

Miért is? Nézzünk egy gyakorta felhozott életképet: kiviszi-e az apuka csemetéjét ebben a helyzetben a meccsre? Főleg olyankor esik szó minderről, amikor szurkolói rendbontások kapcsán sopánkodnak az illetékesek a nézettség csökkenéséről. Az ugye könnyen kiszámítható, mennyibe kerül majd ez a családi program szombaton, pláne, ha akad a famíliában másik gyerkőc is, akit szintén érdekel a futball. Hát még akkor, ha nem csak a délelőtti programra lenne kíváncsi. Nem tudni, milyen elvek szerint állapították meg a szervezők a jegyárakat, legfeljebb eldöntötték: aki kíváncsi rá, az úgyis kimegy a sportcsarnokba, aki meg nem... Mindenesetre az MLSZ illetékesei - ez a drukkerek véleménye is - cseppet sem nézőbarát megoldást választottak. Lelkük rajta.

Persze érdekelheti még a szurkolókat, hogy kedvenc csapatuk pontosan mikor és ki ellen lép pályára. Nos, előzetesen erről nem valószínű, hogy értesülnek, ugyanis a csoportokon belüli sorsolást és programot szombaton, a 9 órára összehívott technikai értekezleten készítik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!