Foci

2007.01.06. 03:28

Amikor az okosság hátrány

Nagykutas (bl) - A női labdarúgó NB II-ben évről évre jól szerepel a település együttese. Tavaly bronzérmesek lettek, s most is bejutottak az NB I-be kerülésért zajló felsőházi rájátszásba.

Bóbics László

- Mint egykori NB I-et is megjárt futballista, milyen érzés női csapatnál dolgozni?

- Számomra kellemes csalódás volt, egy kicsit féltem az elején, de a lányok nagyon fogékonyak, tanulni akarnak, s ez megkönnyíti a dolgunkat. Ami általában előny, az nálunk hátrány, nagyon sok okos focista van a csapatunkban. Főiskolai és egyetemi tanulmányok miatt csak csütörtökön és pénteken tudunk teljes létszámmal edzeni. Ez egy kicsit behatárolja az előrelépési lehetőségünket. Most már ismerve a mezőnyt, azt mondom, hogy a keret a képessége alapján ott lehetne az NB I-ben. De a jelenleginél többet kellene edzenünk, elsősorban fizikális problémáink vannak. Ami biztató, beindult az utánpótlásképzés is, a 15 éves korosztály, Horváth Kitti a felnőtt csapatunk kapitánya edzi.

- Mennyire elégedett a játékosok teljesítményével?

- Abból indulok ki, hogy senki nem okozott csalódást, annak ellenére sem, hogy néha volt egy két gyengébb meccsünk, váratlan vereségünk. Minden tiszteletem a lányoké, akik minden ellenszolgáltatás nélkül idejüket, energiájukat áldozzák a labdarúgásért. Nem szeretek egyénileg különösebben értékelni senkit, mert a csapatteljesítmény a fontos, de azt azért el kell mondani, hogy Tóth Alexandra mellett, aki U17-es válogatott, Guitpreicht Vivien fejlődött a legtöbbet. Az U19-es válogatottban való részvétel pedig azt hiszem minősíti Varga Petra, Végh Renáta és Vincze Beatrix képességeit és munkáját. Ha ilyen töretlenül fejlődik a csapat, akkor még több válogatottunk is lehet. A klubvezetés, az önkormányzat és a névadó szponzor nagyon sokat tesz azért, hogy zavartalanul működhessünk. Ezt próbáljuk meg lehetőleg minél jobb játékkal honorálni. Az idén is szeretnénk a dobogóra kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!