Foci

2006.09.22. 02:29

Sorsoltak a Magyar Kupában

Zalaegerszeg - A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutásáért játszottak szerdán az együttesek. Tegnap pedig sorsoltak. A zalaiak közül a Hévíz a ZTE FC gárdájával méri majd össze tudását október végén. Az NB III-as Femat Csesztreg a Kaposvári Rákóczit láthatja vendégül.

nincs nev

A legalacsonyabb osztályú együttes a Csesztreg, amely az NB III-ban vitézkedik, 1-1-es döntetlent ért el az NB II-es Siófokkal, s így továbblépett.

- A Balaton-partiakkal kifejezetten jó színvonalú mérkőzést játszottunk. Közismert, hogy vendégeink csapatában számos olyan futballista játszik, akik az MTK saját nevelésű reménységei. Ennek megfelelően jól felkészített együttessel mérhettük össze tudásunkat. Az első félidőben teljesen egál körüli volt az állás. Helyzet volt itt is és ott is, de mind a két oldalon kimaradtak. Szünetben megpróbáltam felrázni az együttest. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, három ziccerből azonban egyet sem tudtunk értékesíteni. Bekövetkezett a futball törvénye, egy szép támadást követően előnyhöz jutott a Siófok. Ekkor kockáztattam, mondván játszanak a 17 éves fiatalok, Pethő János és Szabó Péter. Az előbbi meghálálta a bizalmat, egy ügyes alakítás után a 16-oson belül csak szabálytalanul tudták szerelni. A büntetőt Németh István lőtte magabiztosan a hálóba. A döntetlen érthetően nagy örömöt hozott nekünk, hiszen továbbléphettünk. A Kaposvár ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk azért, hogy fejre állítsuk a papírformát. Nem lesz könnyű feladat, ám az együttes a legutóbbi meccsen remekül játszott, s ha ezt folytatni tudjuk, bármi lehet. A hétvégén Sopronba megyünk, pontosan szeretnénk hazatérni.

A hévíziek jó játékkal győzték le 2-1-re a Barcs együttesét és jutottak tovább.

- Helyenként kifejezetten ügyesen futballoztunk, meg voltam elégedve a csapattal - jelentette ki Glázer Róbert. - Azon viszont végtelenül el vagyok keseredve, hogy irányított sorsolás van a Magyar Kupában. A világon talán csak nálunk teszik meg azt, hogy elvtelenül védik az NB I-eseket, már a 16 közé kerülésért. Miért nem adják meg az esélyt a kis csapatoknak arra, hogy minél tovább jussanak. A találkozó esélyese a Zete, szinte mindig szurkolunk nekik, de ez az egy meccs kivétel lesz. Megpróbálunk meglepetést okozni.

Simon Antal, a ZTE trénere az andráshidai 4-2-es győzelem után így vélekedett.

- A győzelem volt a legfontosabb, a heti felkészülésben nem változtattunk a programon. A hazaiak helyenként ügyesen futballoztak, de azt hiszem fölösleges ezt hosszasan ecsetelni, nekik történelmi volt az esemény, hiszen NB I-es csapatot hoztak a pályájukra tétmérkőzésre. Nekünk pedig papírforma mérkőzés volt, ahol érvényesítettük nagyobb tapasztalatunkat. A Hévíz elleni mérkőzés még nagyon messze van, de csakúgy mint a bajnokságban, a Magyar Kupában is szeretnénk minél jobban szerepelni. Ezért a fürdővárosban is csak egy célunk lehet, a győzelem.

Dobos Sándor, az MK-tól búcsúzó Andráshida trénere nem kesergett, hiszen helyenként ügyesen futballoztak.

- Ha a bajnoki meccseken is mindig ilyen összeszedettek lennénk, akkor még több pontunk lenne. A vereség ellenére a csapat teljesítményével elégedett vagyok, el kell ismerni, a ZTE lényegesen nagyobb játékerőt képvisel. A fiataljaink számára nagy élmény volt NB I-es csapat ellen tétmeccset játszani, s most testközelből érezhették, hogy az élvonalban mennyire gyorsabb a játék, s egy-egy hibát egyből büntetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!