Foci

2006.07.27. 02:29

Az FTC még harcol az élvonalért

Budapest (mti) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága kedden késő este jelentette be a Vác megkapja az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Ferencváros azonban nem szerepelhet az első osztályban.

nincs nev

- Az ügynek vannak felelősei, most is csak azt mondhatom, hogy őket az öltöző fölött egy emelettel kell keresni. Tudom, merész a kijelentés, de ők azzal tennék a legjobbat a klubnak, ha szépen csendben kisétálnának a klubházból, és átadnák a helyüket másoknak. A Magyar Labdarúgó Szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán délben faxon és futár útján is elküldték a hivatalos értesítéseket a fellebbviteli licencadó testület kedd esti döntését követően, a címzettek a Vasas, a Ferencváros és a Vác. A Vasast arra szólították fel, hogy az értesítés kézhezvételétől számított két órán belül - amennyiben szándékában áll - hivatalosan nyújtsa be nevezését az NB I pénteken kezdődő 2006-2007-es idényére. A Ferencvárost felkérték, hogy az NB II csütörtökön délelőtt sorra kerülő sorsolásáig küldje el nevezését a másodosztályú pontvadászatra. A Vasas rövid időn belül jelezte vállal-ja az élvonalbeli szereplést.A Vasas Futball Kft. meghozta döntését és bár hosszú mérlegelésre időt nem kaptunk, vállaljuk az NB I-es szereplést - olvasható a Vancsa Miklós ügyvezető által aláírt szerdai, a klub honlapján közzétett közleményben. Szerda 18 óra után mintegy három-négyszáz szurkoló jelent meg a Ferencváros Üllői úti székháza előtt, így tiltakozva az ellen, hogy az FTC-t kizárták az élvonalból. Kezdetben nyugodt, csöndes, már-már gyászos hangulat uralkodott a Népligetnél, ezt követően pedig a Ferencvárost éltető, a kormányt, illetve Kisteleki István MLSZ-elnököt becsmérlő rigmusok törték meg a csendet. A közel négyszáz FTC-szimpatizáns a klub vezetőségének lemondását követelte. A vezetők közül elsőként Tepszics Ignác sportigazgató merészkedett ki a feldühödött szurkolók elé - Higgyétek el, szeretünk titeket! - mondta, ám ez csak olaj volt a tűzre, hiszen a fanatikusok áttörték az egyik kordont, és egy sörösüveggel kis híján eltalálták a sportvezetőt. A játékosokat Lipcsei Péter csapatkapitány képviselte - Most kell igazán megmutatnunk! Ha fönt úgy gondolják, hogy az NB II-ben a helyünk, akkor ott kell bajnoki címet nyernünk! A Magyar Kupában is kettőzött erővel küzdünk majd és megmutatjuk, hogy igenis helyünk van a legjobbak között. Tepszics Ignác ezt követően az MTI-nek elmondta a csütörtöki elnökségi ülésen döntenek arról, hogy a csapat benevez-e az NB II-es bajnokságra. A Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető-bizottságának az MTI-hez eljuttatott bíróküldése alapján - a Vasas nevezését feltételezve - az első forduló programja a következő:

Péntek
Vác-Paks 19.00.

Szombat
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 18.00,
MTK- REAC 20.00,
DVSC- PMFC 20.00,
Kaposvár-Vasas 20.00,

Vasárnap
Diósgyőr-Újpest 17.30,
Tatabánya-FC Sopron 18.00.

Hétfő
FC Fehérvár-ZTE FC 20.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!