VB

2022.12.16. 09:00

Több, mint 250 embert vettek őrizetbe és halálos baleset is volt a vb-elődöntő után

Franciaországban több mint 250 embert vettek őrizetbe a rendőrök azután, hogy a világbajnoki címvédő labdarúgó-válogatott szerda este 2-0-ra legyőzte Marokkót a katari tornán, és ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe.

kemma.hu

Forrás: Forrás: MTI/EPA

A francia rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint 167 embert Párizsban tartóztattak le, míg országszerte összesen 266-an kerültek őrizetbe. A fővárosban a párizsi ügyészség szerint 40 szélsőjobboldali szimpatizánst tartóztattak le, náluk ugyanis szúrófegyvereket találtak. Ők a francia sajtó szerint a Champs-Élysées-n zajló tömeges ünneplésben akartak részt venni, ugyanakkor a BFMTV értesülései szerint a biztonsági erők úgy értesültek, hogy ezek az emberek a marokkói drukkerekkel akartak összecsapni. Franciaországban több mint 700 ezer marokkói él.

A dél-franciaországi Montpellier-ben a helyi hatóságok tájékoztatása szerint az ünneplés közben egy autó halálra gázolt egy 14 éves fiút, a gépjármű vezetője azonban elhagyta a baleset helyszínét. Az autót a közelben megtalálták, így jelenleg vizsgálják, hogy mi okozta a tragikus balesetet.

A francia válogatott Argentínával szemben védheti meg világbajnoki címét vasárnap. A döntő közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik Luszailban.

Címkék#vb 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!