Foci VB 2022

2022.12.19. 07:51

Scaloni: ennek a csapatnak mindenre volt válasza

Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott annak köszönheti harmadik világbajnoki címét, hogy minden nehézségre volt válasza a katari tornán.

MTI

Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány a FIFA-világkupa, a vb trófeája mellett, miután csapata 4-2-re gyõzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án

Forrás: MTI/EPA/Friedemann Vogel

"Nem hiszem el, hogy mennyit szenvedtünk egy tökéletes meccsen. Hihetetlen, de ennek a csapatnak minden nehézségre volt válasza. Ma nagyon komoly ütésekből is felálltunk az egyenlítések után" - utalt arra a 44 éves tréner, hogy a rivális francia csapat a rendes játékidőben 0-2-ről, majd a hosszabbításban 2-3-ról is egyenlített. "Azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy élvezzék ki ezt a pillanatot, mert ez egy történelmi momentum Argentína számára".

"Lenyűgöző, hogy ez így végződött. Tudtam, hogy egyszer Isten megajándékoz ezzel, de nem tudom, miért volt olyan érzésem, hogy ez így fog történni. Ez ismét nagyon boldoggá tett" - fogalmazott a duplázó és a torna legjobbjának választott Lionel Messi, aki elárulta, hogy Argentínába szeretne utazni, hogy honfitársaival ünnepeljen.

A 35 éves Messi kijelentette azt is, hogy nem vonul vissza a válogatottól.

"Akarok néhány mérkőzést világbajnokként játszani. Szerencsés vagyok, hogy minden címet megnyertem már előtte, egyedül ez hiányzott a pályafutásomból, ezért ezt szeretném megosztani a szurkolókkal Argentínában".

A torna legjobb kapusának választott Emiliano Martínez szerint csak tette a dolgát, egyúttal ő is azt emelte ki, hogy nem rogyott össze a csapat a váratlan egyenlítés után:

"Két vacak lövés és egyenlítettek. Adtak még egy büntetőt nekik, abból is gólt szereztek" - utalt az Aston Villa hálóőre arra, hogy Mbappé duplájáig jószerivel dolga sem volt. - "Nyugodt voltam a tizenegyesek során, csak tettem a dolgomat. Álmodni sem tudtam volna szebb világbajnokságot".

"Ez egy olyan pillanat, amelyet soha életemben nem fogok elfelejteni" - mondta örömittasan a legjobb fiatal játékosnak választott Enzo Fernández. - "Az, hogy a hazámat képviselve megnyertük világbajnokságot, felbecsülhetetlen. Most ünnepeljünk együtt".

"Nagyon megszenvedtünk ezért a sikerért, de megérdemelten nyertünk. Megvertük a legutóbbi bajnokot, ez olyan öröm, amit nem tudok szavakba önteni. Büszke vagyok arra, hogy argentinnak születtem, ma a világ tetején vagyunk" - fogalmazott a védő Rodrigo De Paul.

A vasárnapi döntőben az argentin válogatott 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re győzte le a legutóbb aranyérmes francia csapatot Luszailban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!