Foci VB 2022

2022.12.19. 07:35

Deschamps szerint így jobban fáj a vereség

A vasárnapi világbajnoki döntőben 3-3 után 11-esekkel vesztes francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps szerint még inkább nehézzé teszi megemészteni az eseményeket annak tükrében, hogy csapata kétszer is vert helyzetből állt fel.

MTI

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án

Forrás: MTI/EPA/Friedemann Vogel

"Visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj ennyire a dolog. A legvégén megvolt a meccslabdánk, de nem sikerült" - utalt a szakember Randal Kolo Muani helyzetére, melyet a 123. percben óriási bravúrral védett a vb legjobb kapusának választott Emiliano Martinez.

"A kétgólos hátrányunk után ha kikapunk esetleg 3-0-ra, akkor annyit mondtunk volna, bravó Argentína. Természetesen ettől függetlenül gratulálok a riválisnak, nagyszerű mérkőzést játszott" - fogalmazott a játékosként 1998-ban, edzőként négy évvel ezelőtt világbajnok tréner.

Deschamps megjegyezte, a dél-amerikai csapaton látta, hogy világbajnoki döntőt játszik, ugyanakkor csapatában már nem érezte annyira a tüzet.

Hozzátette, előzetesen senkin nem látta, hogy rossz formában lenne bárki is, azonban Ousmane Dembélét és Olivier Giroud-t is lecserélte még a szünet előtt, ugyanis bár a "döntőig elvitték a csapatot", a fináléban gyengén teljesítettek, a csapatot pedig fel kellett ráznia.

Deschamps természetesen kitért a mesterhármast szerző Kylian Mbappéra, aki "nyomot szeretett volna hagyni maga után" a tornán, ezt meg is tette, de végül nem annyira, mint azt tervezte.

A szakember 2012 óta irányítja a francia válogatottat, szerződése az év végén lejár, jövőjéről azonban egyelőre nem nyilatkozott érdemben.

A franciák kapusa, Hugo Lloris bokszmeccshez hasonlította a finálét. Ahogy megfogalmazása szerint ütésre ütéssel válaszoltak, a futball pedig bebizonyította, hogy egyetlen gól meg tudja változtatni a meccs lefolyását. Ezzel arra utalt, hogy a 80. percig, amikor Kylian Mbappé 11-esből szépített, nem sok lehetősége volt a Kékeknek, utána viszont akár meg is nyerhették volna a döntőt.

A vasárnapi fináléban az argentin válogatott 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re győzte le a legutóbb aranyérmes francia csapatot Luszailban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!