Vb 2022

2022.12.05. 22:10

Brazília parádés első félidővel a nyolc között

Brazília csapata negyeddöntőbe jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a hétfő esti nyolcaddöntőben 4-1-re legyőzte a dél-koreai válogatottat.

MTI

A dél-koreai Paik Szung Ho (b2) berúgja csapata elsõ gólját a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Brazília-Dél-Korea mérkõzésen a dohai 974 Stadionban 2022. december 5-én.

Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A dél-amerikai együttes hatalmas lelkesedéssel és szemet gyönyörködtetően futballozott, amire nem volt ellenszere az ázsiai gárdának. A brazilok Vinícius Junior pazar bokamozdulatának és Neymar 11-esének köszönhetően szűk negyedóra után már két góllal vezettek. A szünetig még Richarlison és Pacquetá lőtt gólt meseszép akció végén.

A dél-koreaiak nem veszítették el a lelkesedésüket, és a második játékrészben addig küzdöttek, amíg Paik Szunk Ho megszerezte a becsületgóljukat.

A legnagyobb favoritnak tartott Brazília az első negyeddöntőben, pénteken 16 órától majd az előzőn vb-n ezüstérmes Horvátországgal találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!