Hatalmas dolgot vittek véghez

2022.12.07. 17:54

A marokkói csoda - "Sikerült elhinnünk, hogy világbajnokok is lehetünk"

Mint ismert, Spanyolország tizenegyesekkel (3–0) kikapott Marokkótól a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a tornától. A története során először negyeddöntőbe jutó afrikai válogatott szövetségi kapitánya, Valid Regragi önfeledten értékelt a mérkőzés után.

Nemzeti Sport

Forrás: MTI/AP/Abbie Parr

„Taktikailag elképesztő mérkőzést játszottunk. A játékosaim végig betartották a meccs előtt megbeszélt utasításaimat, nagyon büszke vagyok rájuk. A rendes játékidőben és a hosszabbításban is volt lehetőségünk eldönteni a meccset, de tudtuk, hogy ha szükség lesz rá a tizenegyeseknél, akkor számíthatunk a kapusunkra, aki világklasszis teljesítményre képes” – mondta a meccs utáni pálya széli interjú során Valid Regragi, a marokkói válogatott szövetségi kapitánya, majd megölelte hőssé váló kapusát, Jasszin Bunut.

„Gratulálok a fiúknak, hatalmas dolgot vittek véghez. A siker titka az, hogy sikerült elhinnünk: akár még világbajnokok lehetünk” – tette hozzá a szakvezető.

A spanyol válogatott szövetségi kapitány, Luis Enrique röviden így nyilatkozott a vesztes nyolcaddöntő után: „Vállalom a felelősséget a kiesés miatt, a jövőmről azonban még nem szeretnék beszélni. Ennek nem most van itt az ideje...”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!