Foci vb 2022

2022.11.24. 22:53

Richarlison duplája a brazilok győzelmét jelentette

Az esélyesek közé sorolt brazil válogatott Richarlison duplájával 2-0-ra legyőzte a szerb csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának a csütörtöki nyitófordulójában.

MTI

A brazil Richarlison ünnepel második gólja után a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én

Fotó: MTI/AP/Andre Penner

Az ötszörös vb-győztes brazilok már 16 mérkőzés óta veretlenek.

G csoport, 1. forduló:
Brazília-Szerbia 2-0 (0-0)
--------------------------
Luszail, 88 103 néző, v.: Alireza Fagani (iráni)
   gólszerző: Richarlison (62., 73.)
   sárga lap: Pavlovic (7.), Gudelj (49.), Lukic (64.)

   Brazília:
   ---------
Alisson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro - Lucas Pacquetá (Fred, 75.), Casemiro - Raphinha (Gabriel Martinelli, 87.), Richarlison (Gabriel Jesus, 79.), Neymar (Antony, 80.), Vinícius Junior (Rodrygo, 75.)

   Szerbia:
   --------
Vanja Milinkovic-Savic  - Nikola Milenkovic, Milos Veljkovic, Sasa Lukic (Darko Lazovic, 66.), Strahinja Pavlovic - Nemanja Gudelj (Ivan Ilic, 57.) - Andrija Zivkovic (Nemanja Radonjic, 57.), Dusan Tadic, Sergej Milinkovic-Savic, Filip Mladenovic (Dusan Vlahovic, 66.) - Aleksandar Mitrovic (Nemanja Maksimovic, 83.)

   II. félidő:
   -----------
62. perc: Bal oldali akció végén Vinícius Junior lövését védte Vanja Milinkovic-Savic, a kipattanónál azonban Richarlison gyorsan eszmélt, és védőjével a nyakán a hálóba lőtt (1-0).

73. perc: Vinícius Junior külsővel emelt középre a bal oldalról, a szabadon felejtett Richarlison pedig akrobatikus mozdulattal szépségdíjas gólt lőtt félfordulatból a kapu jobb oldalába (2-0).

A keményen, de nem sportszerűtlenül védekező szerbek az első félidőben kevés teret hagytak a braziloknak. A dél-amerikaiak nem a kellő fordulatszámon pörögtek - különösen Vinícius Junior tűnt passzívnak -, így hiába kezdeményeztek, csupán három lehetőség adódott előttük, amelyekkel viszont nem tudtak élni.

Szünet után fokozta a nyomást Brazília - kezdésnek Vanja Milinkovic-Savic saját hibáját bravúrral hozta helyre Raphinha ziccerénél -, s a 60. percben Alex Sandro bombája csattant a kapufán. Nem sokkal aztán már vezetéshez jutott a dél-amerikai együttes, amely a kapura veszélytelen szerbekkel szemben lendületben maradt, és Richarlison látványos találatával megduplázta a különbséget. A lefújásig újabb helyzeteket dolgoztak ki a brazilok, Casemiro átlövésénél a keresztléc mentett, és elsősorban a szerb kapus védései miatt nem változott a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!