Foci-Eb 2020

2021.06.18. 16:06

Nem Cristiano Ronaldo okozta a Coca-Cola értékcsökkenését

A Sportico sportgazdasági lap beszámolója szerint nem Cristiano Ronaldo tette okozta azt, hogy csökkent a Coca-Cola vállalat értéke.

A Sportico elemzése szerint Cristiano Ronaldo nem tehet a Coca-Cola értékcsökkenéséről (Fotó: AFP)

Forrás: AFP

Fotó: HANDOUT

Az elemzés szerint a New York-i tőzsde helyi idő szerint 9.30-kor (magyar idő szerint 15.30-kor) nyitott ki, míg a Magyarország elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztató – amelyen Cristiano Ronaldo levette az asztalról a két kólásüveget és azt mondta, hogy „Igyatok inkább vizet!” – 9.45-kor (15.45) kezdődött. A Coca-Colának viszont már 9.30 és 9.44 között 0.9 százalékos vesztesége volt, amely 2.1 milliárd dolláros értékcsökkenést jelentett a cégnek – a részvények ára ekkor 54.25 dollár volt. A sajtóeseményt követően aztán 55.21 dollárra növekedett ez az összeg, majd 10.20-ig nem is csökkent 55.2 dollár alá.

A Sportico szerint az is közrejátszhatott az álhír megszületésében, hogy a tőzsdei értékek 20 perces késéssel jelennek meg az általános híroldalaknál. Emiatt elképzelhetetlen az, hogy Cristiano Ronaldo tette után csökkentek a részvények értékei, hiszen ez már sokkal korábban megtörtént.

A portugál futballista tette tehát a Coca-Cola részvényeit nem befolyásolta, de hatalmas lavinát indított el. A francia válogatott középpályása, Paul Pogba kedden Münchenben a Heineken – alkoholmentes – sörét tette el az asztalról, Manuel Locatelli szerdán Rómában szintén a kólásüvegeket pakolta el, míg az oroszok szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov jóízűen belekortyolt a kihelyezett kólákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!