Ország-világ

2021.06.14. 10:37

Szurkolók, figyelem: hétfő reggeltől átvehetők az Eb-karszalagok!

A labdarúgó-Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire, így a magyar válogatott keddi Portugália, valamint szombati Franciaország elleni találkozójára is csak az adott mérkőzésre érvényes jegy és karszalag birtokában léphetnek be a szurkolók. A karszalagot a védettségi igazolvánnyal lehet felvenni, de érdemes letölteni az EURO-jegyek alkalmazást is, mellyel a jegyet az okostelefonon lehet tárolni, ez is gyorsítja a bejutást a mérkőzésekre. A Magyarország–Portugália mérkőzésre hétfőn reggel 8 órától lehet átvenni a karszalagokat.

A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Magyarország-Írország 0-0.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kedd esti Magyarország–Portugália Eb-mérkőzés előtt két teljes napjuk lesz a szurkolóknak arra, hogy átvegyék a védettséget igazoló karszalagjukat, amellyel kedden beléphetnek a Puskás Arénába. Ezen kívül mindenképpen érdemes letölteni az EURO-jegyek alkalmazást a gyorsabb bejutás érdekében. Az átvételi pontok már a találkozók előtti napon, vagyis hétfőn 8 órától teljes kapacitással működnek, a cél, hogy mind az 50 ezer magyar szurkoló gyorsan, zökkenőmentese átvehesse karszalagját – közölte Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

A karszalagok minél zökkenőmentesebb átvétele érdekében Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen, összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők a mérkőzéseket megelőző napon és a mérkőzések napján.

A cél, hogy minden szurkoló a lehető leggyorsabban hozzájusson a szalagjához. Az átvételi pontok hétfőn reggel 8 órától egészen 20 óráig lesznek nyitva minden helyszínen, így mindenki a számára legkedvezőbb időpontban veheti át azokat.

A budapesti és a fővároshoz közeli szurkolóknak a találkozó előtti napon érdemes átvenniük a karszalagjukat. A vidékről érkezők pedig a mérkőzés napján, hosszabb sorban állás nélkül juthatnak hozzá a karszalagokhoz reggel 7 órától a három helyszínen.

A helyszínek: Groupama Aréna (a stadion Üllői úti oldalának Népligethez közelebbi sarka), Dózsa György út (Városliget, Promenád) és Papp László Budapest Sportaréna. A külföldről érkező szurkolók, a mérkőzések előtti napokon és a meccsnapokon a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8 órától 20 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7 órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak.

Az MLSZ kommunikációs csatornáin folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat arról, hogy mely átvételi pontokon a legrövidebb a várakozási idő, melyik helyszíneket érdemes felkeresni a minél gyorsabb szalagátvétel érdekében.

Kiskorú szurkolók igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása; kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket.

A karszalagokról minden tudnivalót megtalál a magyar szövetség hivatalos Eb-oldalán!

Borítókép: a magyar válogatott játékosai a Magyarország – Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!