Felsőrajk

2016.05.18. 13:02

Te milyen sportágat választanál? - A gyerekek számos mozgásformát és egészséges táplálékot ismerhettek meg

Felsőrajk - Sportágválasztó napot rendeztek nemrég a térségi Suli Harmónia-iskolák diákságának a településen.

Horváth-Balogh Attila

A felújított sportpályán lebonyolított rendezvényt Vigh László országgyűlési képviselő nyitotta meg, ezt követően mindenki rész vett a közös bemelegítő gyakorlatokon. A közel 300 fős vendégsereg összesen 14 sportágat és sok-sok sporteszközt próbálhatott ki. Az egervölgyi, pölöskei, zalaszentmihályi és felsőrajki suli harmóniás diákok nagy érdeklődéssel figyelték az egyesületek bemutatóit, melyek között például freestyle-foci, karate, kali, íjászat, darts, jeet-kun-do, asztalitenisz, pétanque, wing chun, lábtoll, labdarúgás, kajak-kenu és keet-kun-do kedvcsinálója is szerepelt.

A fiúk körében azért a legnépszerűbb sport mégiscsak a foci volt (Fotó: Suli Harmónia)

A sportágak kipróbálása mellett nagy hangsúlyt kapott az egészséges életmód, az egészséges ételek népszerűsítése is. Az érdeklődők a nap folyamán Dr. Rosta László diabetológus szakorvos és Pallankiné Németh Judit élelmezésvezető előadását is meghallgathatták. A pacsai mentőszolgálat dolgozói pedig eszközeiket mutatták be, illetve elsősegélynyújtó előadást tartottak. Heizlerné Horváth Mária, a nagykanizsai ÁNTSZ munkatársa és Varga Éva védőnő egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztek, továbbá a résztvevők gyümölcssalátát, teljes kiőrlésű pékárukat kóstolhattak. A sportban megéhezett vendégek étkeztetéséről a felsőrajki iskola szülői munkaközössége gondoskodott. A rendezvény sztárvendége Preisinger Sándor válogatott labdarúgónk volt. A diákok a nap folyamán még kézműveskedtek is, munkáikból pedig kiállítást rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!