Felsőrajk

2016.09.20. 13:58

Gesztenyeszüret: móka volt a munka az Ungi-hegyen

Felsőrajk - Az általános iskola diákjai kedden sutba dobták a leckéjüket. Tanulás helyett traktorra, bicajokra pattantak, s megszállták a közeli Ungi-hegyet, ahol bezsebelték az összes gesztenyét, mogyorót.

Szabó Zsófia

Viccet félretéve, nem illegális zsákmánybeszerző körútra kerekedett fel a majd száz fős siserehad. Vigh László országgyűlési képviselő látta vendégül  idén is – ahogy az elmúlt huszonkét évben – saját birtokán, az iskola színe-javát, egy gesztenyepartin.

 

– Igazi közösségkovácsoló program a gesztenyeszedés – mondta a politikus, aki hozzátette: mind az ötven fán szép lett a termés, így a gyerekek „öregszemű" darabokat vihettek haza.

Bár a Molnár Dorinából, Sárfi Hannából és Imrei Stefiből álló locsifecsi hölgykoszorú mogyorót is bőven gyűjtött, miután a falu aranykezű szakácsnéjának, Klári néninek a tárcsán sütött „disznóságaiból" derekasan belakmároztak.

– Ki kell taposni a bőréből a gyümölcsöt, majd be kell vagdalni – ecsetelte a lányok szószólója, Dorina. – Ezután lehet sütni, főzni. Az több idő, míg gesztenyepüré lesz belőle – kacsintott a kislány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!