praktika

2019.02.11. 17:30

Vérvétel előtt ne vegyen be vitamint

A szív- és érrendszeri betegségekre vagy a pajzsmirigyproblémákra szedett pirulákat nem kell félretenni.

Forrás: Shutterstock

Sokaknak dilemma, hogy a reggeli vérvétel előtt be szabad-e venni a szokásos tablettákat. Nem véletlenül mondják, hogy ne együnk semmit a szúrás előtt, mert az ételek befolyásolják a koleszterin- és a vércukorszintet, de a hajnali edzést is el kell hagyni ilyenkor, mert az is módosíthat az eredményeken. Na, de mi a helyzet – például – a vitaminokkal? – kérdi a Borsonline.

Az orvosok szerint egyes gyógyszerek bevételét is ildomos későbbre halasztani, persze csak akkor, ha ez nem jelent veszélyt ránk nézve. A szív- és érrendszeri betegségekre vagy a pajzsmirigyproblémákra szedett pirulákat nem kell félretennünk, mivel ezek szerves részei az életünknek, de a fájdalomcsillapítókat és vitaminokat ilyenkor inkább hagyjuk a vérvétel utánra, ha tehetjük.

Ha megkaptuk a beutalót, mindenképp konzultáljunk az orvosunkkal, hogy melyek azok a gyógyszerek, amelyeket a vérvizsgálat előtt is be kell venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!