adakozás

2019.12.18. 09:07

Újragondolta az elmúlt hetek slágermémjét az Ökumenikus Segélyszervezet

Ha van olyan ember, akinek tízmilliókat forintot ér egy falra ragasztott banán, akkor biztosan sokan lesznek olyanok is, akik 1000 forintot utalnak, hogy egy tál melegétel árával támogassák az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi szeretetvendégségét.

Nagy sikert aratott a közösségi médiában az olasz művész, Maurizio Cattelan akciója a közelmúltban, aki egy Miamiban tartott árverésen ragasztószalaggal falra rögzített banánt – mint kortárs műalkotást – 120 ezer dollárért árverezett el. Tovább növelte az abszurd akció körüli hírverést, amikor egy David Datuna nevű performanszművész leszedte a banánt a falról és megette, így csillapítva éhségét. A falra ragasztott banán mémmé vált, amit több világcég is felhasznált azóta a saját reklámjában.

Az abszurd eset hihetetlen nyilvánossága elgondolkodtatta az Ökumenikus Segélyszervezet csapatát is, akik éppen a karácsony előtti melegétel osztáshoz gyűjtik az adományokat:

Ha van olyan ember, akinek tízmilliókat forintot ér egy falra ragasztott banán, akkor biztosan sokan lesznek olyanok is, akik 1000 forintot utalnak, hogy egy tál melegétel árával támogassák az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi szeretetvendégségét. Ennek jegyében készítette el és tette közzé a 120 ezer dolláros banánt és a melegétel osztáson használt, megtöltésre váró üres tányért egymással szembe állító posztját az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén karácsonykor 6000 meleg ételt oszt ki rászorulóknak Budapesten, majd ünnepi akcióját több vidéki városban is folytatja. Az akciót a szervezet által indított Fordított adventi naptáron (www.szeretetehseg.hu) keresztül lehet bankkártyás átutalással támogatni.

A honlap mellett természetesen folyik a gyűjtés a 1353-as adományvonalon is: aki négyszer tárcsázza a 1353-at, máris 4X250 forinttal, azaz egy tál meleg étel árával csatlakozott az ünnepi összefogáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!