Az élet nem játék

2020.07.23. 13:30

Újabb ismert művészek buzdítanak véradásra

Újabb ismert művészek bevonásával folytatódik csütörtöktől augusztus végéig az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradásra felhívó kampánya, hogy a következő hetekben is folyamatosan biztosított legyen a vérkészítményre szoruló betegek ellátása.

Budapest, 2020. április 28. Vérplazmát ad egy nõ a budapesti Biotest plazmaferezis állomáson 2020. április 28-án. Vérplazma adására kérik a koronavírus-fertõzésen átesett, gyógyult betegeket a szakemberek a tüneteket enyhítõ kísérleti vérplazmaterápia kidolgozásához és alkalmazásához. A terápiát már alkalmazzák egy betegen, akinek a kezelése ígéretes. A donorjelöltek jelentkezését a koronavirusplazma.hu oldalon is várják. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A két szervezet közös közleményében azt írta, a nyári hónapokban minden évben csökken a véradók aktivitása, idén pedig az is nehezíti a helyzetet, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével újraindult az élet az egészségügyi intézményekben, így nőtt a vérkészítmények iránti igény.

Ezúttal Dobos Evelin, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Péterfy Bori, Pikali Gerda és Pindroch Csaba állt személyes példamutatással a véradás ügye mellé.

„Az élet nem játék! Adj vért!” elnevezésű kampány ideje alatt vért adók között nyereményeket sorsolnak ki.

Véradás előtt érdemes tájékozódni a közeli véradóhelyszínekről és az időpontokról az OVSZ honlapján vagy a veradas.hu weboldalon. A kampányról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!