Jelentkezz!

2019.08.03. 09:00

Tündérszépek 2020 – 10 tipp, hogy formába hozd magad a szépségversenyig!

Meghirdettük Tündérszépek 2020 nevű szépségversenyünket, melyre október 8-ig jelentkezhetsz. Íme néhány tipp, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból!

Nagy Eszter

Forrás: Pixabay

Jelentkezni október 8-ig lehet a Tündérszépek oldalon, a megyei előválogató szeptember 16-tól október 21-ig tart. A regionális előválogató október 24-én indul, és november 4-én zárul le. Az országos döntőben lévő lányokra online január 2-től 23-ig lehet szavazni, a döntőt pedig január 24-én rendezik, show-műsorral egybekötve.

Van még tehát néhány hét arra, hogy kihozd magadból a maximumot, még tökéletesebbé csiszold az összképet a válogatóra! Ehhez hoztam nektek tíz bevált tippet.

1. Minőségi étkezések

Felejtsd el a pékárukat reggelire, a rendelt ebédet és a nasit vacsorára! A legjobb, ha magad készíted el az ételeidet a saját magad által összeválogatott, minőségi alapanyagokból. A reform étkezés amúgy is a virágkorát éli, nem nehéz kicserélni egészségesebb alternatívára az egyszerű szénhidrátokat, például a fehér lisztet és a cukrot.

2. Rendszeres étkezés

Súlyos hiba, ha nem eszel rendszeresen. Koplalással amúgy sincs értelme fogyni, formálódni meg nem is tudsz. Miért? Mert a tested érzi, hogy éhezik, a zsírt éppen ezért elpakolja, és inkább az izmodhoz fog hozzányúlni. Ennek a módszernek egy erőtlen és „szottyos” test lehet az eredménye. A legjobb lenne tartani a napi öt étkezést, és annyi ételt enni minden alkalommal, amennyi nem telít el.

3. Okosan nassolj!

Nasiból sem csak egészségtelen létezik. Ha rád tör a csillapíthatatlan vágy, válassz ezekből az alternatívákból! Csoki helyett például válassz cukormentes proteinszeletet, chips helyett pedig zsírszegény barnarizs-chipset. Nem nehéz megtalálni az alakbarátabb alternatívákat.

4. Mozogj rendszeresen

Bár ez alap, mondhatni közhely, de azért megemlítjük. A sportnak nem csupán az alakformálásban van fontos szerepe, hanem az egészséged fenntartása szempontjából sem utolsó. Heti 3-4 alkalom az ideális.

5. Nem mindegy, mit edzel

Nem bizony. Pláne nem, ha egy szépségversenyre készülsz, ahol nem hátrány, ha az ember lánya feszes, nőies idomokkal rendelkezik. Sokan esnek abba a hibába, hogy csupán kardió edzéssel próbálják elérni mindezt. Kiegészítésnek jó, de válassz inkább olyan sportot aminek „köze van a súlyokhoz”. Például: konditermi súlyzós edzés, valamilyen cross edzés, és a saját súlyod is súly. Az sem baj, ha otthon, a TV előtt tornázol egy 23 éves Cindy Crawford edzésvideóra. Igen, ez egy tipp volt.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!