Testi-lelki egészség

2019.11.15. 10:48

Tippek, hogy mindig jó bőrben maradjon

A zöld színű zöldségek és a gyógyitalok csodákra képesek.

Forrás: Pixabay

A megfelelő májműködés fontos szerepet játszik az egészséges arcszín megtartásában is

olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Tartsa melegen

A máj az emberi szervezet legmelegebb szerve. Mivel 40 fokon működik ideálisan, nem csoda, ha a téli időszakban kissé „berozsdásodik”. Hogy serkentse a méregtelenítést, esténként érdemes néhány percig meleg vizes palackkal melengetnie a hastájékot. Ez nemcsak az emésztőrendszernek segít, hanem a bőre is élettelibb lesz.

Finom masszírozás

A meleg vizes borogatás előtt érdemes átmasszírozni a hastájékot. Kezdje finom, körkörös mozdulatokkal a jobb oldalon, a rekeszizom alatt, majd haladjon végig az egész hason. Néhány csepp illóolajat is használhat: a bazsalikomos és a citrusosak nyugtató hatást gyakorolnak a testre és lélekre egyaránt.

A gyógyitalok ereje

Egy forró ital bármikor jól jöhet a hidegben. A leforrázott gyömbér például egy kevés agávésziruppal édesítve kiváló gyulladáscsökkentő.

Egyen zölden!

A zöld színű zöldségek kálium-, vas- és folsavtartalma hozzájárul a máj megfelelő működéséhez. Fogyassza őket naponta egyszer akár levesként, akár salátákba keverve. Étkezések előtt elrágcsálva vagy smoothie-ként is tökéletesek: a brokkoli, a zöldborsó vagy a spenót még az emésztést is megkönnyíti, és ez különösen jól jön az ünnepi időszakokban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!