Bolhapiac

2017.11.13. 07:00

Szívesen venne retro bakelitlemezeket? – Lemezbörzét tartottak Zalaegerszegen

Többnyire bakelit lemezeket kínáltak az első zalaegerszegi lemezbörzén, de az érdeklődők CD-kből és kazettákból is válogathattak.

Gyuricza Ferenc

Bali Csaba (középen) kínálatából válogatnak a börze iránt érdeklődők. A kép bal oldalán Németh Ernő Fotó: Gyuricza Ferenc

 

A szombati rendezvénynek az új helyszínre költözött PopUp Café adott helyet, s mint azt a népszerű szórakozóhely vezetője lapunknak elmondta: helyi kezdeményezésre, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a programot.

– Egy zalaegerszegi lemezgyűjtő, Bánhegyi Béla ötlete volt a börze, mi csupán helyet biztosítunk hozzá – egészítette ki Cserpes Attila. – Nyolc személy hozta el a eladni kívánt lemezeit, az érdeklődők száma azonban száz fő körül alakult.

Bali Csaba (középen) kínálatából válogatnak a börze iránt érdeklődők. A kép bal oldalán Németh Ernő Fotó: Gyuricza Ferenc

Cserpes Attila azt is hozzátette: az országben több helyszínen is adják-veszik a használt lemezeket a gyűjtők. Az első zalaegerszegi tapasztalatok kedvezőek, akár egy hónap múlva lehet folytatása a rendezvénynek.

– Fiatal korom óta vásárolok lemezeket, eleinte minden stílusban, most azonban szinte csak jazzt hallgatok – árulta el az egyik árus, Bali Csaba. – A többit igyekszem eladni, hogy azok árából újabb jazz-lemezeket vehessek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!