szemléletformálás

2018.08.04. 11:08

Rekordszámú önkormányzat vesz részt az idei mobilitási héten

A forrás emelésének és az összehangoltabb felhívásnak köszönhetően rekordszámú önkormányzat vesz részt az idén az európai mobilitási héten – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

Budapest, 2017. szeptember 16. Érdeklõdõk a jármûforgalom elõl lezárt Andrássy úton az európai mobilitási hét elsõ napján, 2017. szeptember 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Weingartner Balázs az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, július 31-ig, a határidő lejártáig hazai támogatásra 233-an pályáztak, az uniós honlapon pedig 262 szervezet regisztrált.

A mobilitási hét célja, hogy az emberek autó helyett válasszák a közösségi közlekedést vagy a biciklit, valamint a szemléletformálás.

Az államtitkár hangsúlyozta, az egyre több résztvevő azt bizonyítja, hogy

erősödik a tudatosság és a lakossági igény.

A programok főként közösségi jellegűek, a legtöbb önkormányzat családi és sportrendezvényekkel készül – tette hozzá Weingartner Balázs.

Az eseményt Európa-szerte minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. A kampány célja, hogy arra bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait, vezessenek be és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a közlekedés alternatíváira.

Borítókép: Érdeklődők a járműforgalom elől lezárt Andrássy úton az európai mobilitási hét első napján, 2017. szeptember 16-án.

MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!