aranyat ér

2019.12.14. 22:46

Próbálja ki ezt a csodaszert!

A gyömbérből teát és pakolást is készíthetünk, amivel felturbózhatjuk az immunrendszerünket.

Forrás: Shutterstock

A gyömbér télen aranyat ér, legalábbis az egészségünknek, s ennél talán nincs is fontosabb.

A Diéta és fitnesz arról ír, hogy a gyömbér gyökere csökkenti a hányingert, jól jön, ha emésztőrendszeri panaszok gyötörnek minket. Azonban gyermekeknél túlérzékenység is felléphet.

A gyömbér csökkenti a koleszterinszintet, valamint antioxidáns tulajdonságokkal is bír.

Segít kordában tartani a vércukorszintet, növeli az inzulin hatékonyságát. Szíverősítő, hatékony a rákbetegségeknél, különösen a petefészek- és vastagbélrák ellen, de a tüdő-, mell-, bőr-, prosztata- és hasnyálmirigyrák kóros sejtjeit is pusztítja.

Télen többnyire gyömbérteát fogyasztunk. Ilyenkor lereszelve, és felkarikázva is használhatjuk. Ami fontos, hogy forrázzuk és ne főzzük, így jobban érezhetjük a hatását.

A gyömbér teához megtisztított 2 ujjnyi, friss gyömbért reszeljen le, vagy karikázzon fel. Forraljon fel egy liter vizet, használjon ízesítésnek mézet és citromot. A forró vizet addig hagyja állni a gyömbéren, amíg közepesen langyosra nem hűl.

Valódi csodaszer a gyömbérből készült forrázat
Fotó: Shutterstock

Amikor télen tombol a nátha és az influenza szezon, akkor erősítenünk kell az immunrendszert.

A gyömbér segít nekünk legyőzni a gyulladásokat, és lenyomni a lázat.

Ilyenkor igyunk több gyömbérből készült teát, de desszertekbe is belekeverhetjük. Meghűléskor készíthetünk gyömbérpakolást is a mellkasunkhoz.

Ehhez szükségünk lesz egy evőkanál, reszelt gyömbérre, mézre, olíva olajra és egy kevéske lisztre.

A mézbe keverjük el a lisztet, majd adjunk hozzá kevéske olajat, s ezt követően mehet bele a gyömbér. Jól elkeverjük a pasztát, majd egy steril gézlapra kenjük, s a mellkasra helyezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!