döbbenet

2021.05.07. 17:45

Pizzaautomata kezdte meg működését Rómában

Az első reagálások az újdonságra nem mondhatók lelkesnek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Három perc alatt a vásárló szeme láttára készít el egy kis pizzát Olaszország első pizzaautomatája, amelyet a római Bologna téren helyeztek üzembe.

Az éhes járókelőket éjjel-nappal kiszolgáló automata, a Mr. Go Pizza ötlete egy nemzetközi startup vállalkozástól származik, amely Let's Pizza néven szabadalmaztatta a technológiát.

Az automatánál négyféle pizza közül lehet választani 4,50 és 6 euró közti áron. A vásárló egy üvegablakon át figyelheti, amint az automata elkészíti a pizza alapanyagát, a tésztát, paradicsomszósszal és a kívánt feltétekkel megrakja, majd megsüti.

Az első reagálások az újdonságra nem mondhatók lelkesnek, a „megteszi, ha az ember siet”-től az elborzadásig terjednek. Sokan túl kicsinek találják az adagot és keveslik a rajta lévő feltétet is.

A pizzaautomata valójában szentségtörésnek számítana Olaszországban, a legalább 130 éves múltra visszatekintő hagyományt féltve őrző nápolyi pizzasütőket mégsem igazán zavarja az automatizálás, szerintük Olaszországban egyszerűen nincs jövője az automatában sült pizzának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!