Papok a pályán

2017.09.26. 12:10

Összecsapnak az egyházak lelkészválogatottjai

A katolikus egyház és a protestáns egyházak lelkészválogatottjának labdarúgó-találkozójára hív a reformáció 500. évfordulója alkalmából a Reformáció Emlékbizottság és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa.

A szervezők a fél évezredes jubileumhoz kapcsolódó rendezvénysorozat egyik legizgalmasabb állomásának ígérik az eseményt.

A hagyományteremtő szándékkal rendezendő Refo 500 Zákeus Kupa két csapatát reverenda és szolgálati palást helyett mezbe öltözött lelkészek és teológushallgatók alkotják majd. A szurkolókat pedig bárhonnét, különösen az érintett felekezetek – a katolikus, a református, az evangélikus, a baptista, a metodista és a pünkösdi egyház – közösségeiből várják.

Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa az esemény keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a reformáció ma is megmozgat minket, hiszen rámutat, hogy Istennek nemcsak a lelkünkkel, hanem a testünkkel is el kell számolnunk. Hozzátette: ezért is öröm, hogy a keresztények a mozgással, így ezen a testvéri mérkőzésen is kifejezhetik közösségüket, ahol nem egymás ellen, hanem egymással fociznak, együtt adva át a játék örömét a szurkolóknak.

Béres L. Attila ötletgazda reméli, a barátságos focimeccs bebizonyítja, hogy „a protestánsok és katolikusok ötszáz évvel ezelőtti szembenállása mára elvezetett a közösségig”.

A kétszer harminc perces, díjmentesen látogatható összecsapást és a kísérőprogramokat október 8-án 15 órától a felcsúti Pancho Arénában rendezik.

Borítókép: Ljupco Smokovski / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!