Ulti

2018.04.23. 09:30

Ördögien jól megkeverték a lapokat Gelsén a Hét Ördög Kupa versenyzői

A helyi általános iskolában gyűltek össze tegnap az ország minden tájáról az ulti szerelmesei. Nem ok nélkül verték a blattot.

Szabó Zsófia

Játszma közben az ultisok népes táborából Tislér Árpád, Sértő Zoltán és Kollár Csaba Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

A Hét Ördög Kupa volt a tét immár tizenhatodszor, amely egy családias, falusi versenyből nőtte ki magát országos, rangos ultiversennyé.

Tislér Árpád főszervező elmondta: Záhonytól Csopakig, Győrön át egészen a fővárosig szinte minden megyéből érkeztek versenyzők a településre.

- Nyolcvanegyen neveztek az ultibajnokságra, ami azért elég szép szám. Tekintve, hogy annak idején, az első időkben csak gelseiek és helyiek vettek részt a Hét Ördög Kupán. A verseny elnevezése sem véletlen. A gelsei hét ördög legendához köthető. Ami pedig még szintén érdekesség, hogy a játékosok közt idén két hölgy is helyet foglalt – jegyezte meg Tislér Árpád.

Játszma közben az ultisok népes táborából Tislér Árpád, Sértő Zoltán és Kollár Csaba Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Az ultisok reggeltől késő délutánig ültek az asztaloknál. Öt körben „csaptak” össze, végül a legjobb első három helyezett mérkőzött meg egymással.

Az idei Hét Ördög Kupa első helyezettje a megyeszékhelyi Kulcsár Zoltán lett, második Slágli György, harmadik Molnár József. A hölgyek mezőnyében a legjobb a győri Stoller Gitta lett. Vigaszágon pedig a zalaszentmihályi Tischner Zoltán bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!