szavazásértékelés

2021.04.22. 10:43

Olvasóink többsége nem tapasztalt mellékhatást az oltás után

Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, ki hogyan érezte magát a szuri után.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Országszerte folyik a harc a koronavírus ellen, s egy ideje már tudjuk, hogy a vakcina a leghatékonyabb fegyver ellene. A szert oltás útján juttatják a szervezetbe, s sokakban felmerült a kérdés, nem okoz e valamilyen mellékhatást a vakcina. A közösségi oldalakon természetesen számos elképzelés látott napvilágot, a farkasemberré vagy a hadonászó Gyurcsánnyá válástól kezdve a hirtelen nyelveken való megszólalásig bezárólag.

Arra voltunk kíváncsiak, olvasóinknak milyen tapasztalataik vannak.

Voksolóink 35%-a jelezte, hogy semmit nem érzett az oltás után, maximum a szuri volt egy picikét szokatlan, de ez érthető, hiszen nem mindennap oltják be az embert.

24% nem tudott még nyilatkozni, ugyanis oltakozás előtt áll, nekik innen üzenjük, hogy a tapasztalatok alapján semmi bajuk nem eshet.

Szavazóink 21%-a panaszkodott lázról, fejfájásról illetve izomfájdalmakról, ami a tudomány jelenlegi álláspontja szerint normálisnak mondható, a szervezet így reagál az oltóanyagra. Ezek a mellékhatások néhány órán belül elmúlnak, s minden gyorsan visszazökken a megszokott kerékvágásba.

Végül voksolóink 20%-a érezte úgy, mintha egy kicsit fáradt lett volna az oltás után, ám ez betudható akár a tavaszi fáradtságnak is, a fő, hogy némi pihenés után náluk is visszatértek a megszokott hétköznapok.

[eweb-voting id="5129650"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!