Szavazásértékelés

2020.12.31. 11:00

Olvasóink többsége csak pezsgőzni fog szilveszterkor, hogy felejtse 2020-at

A koronavírus-járvány miatt 2020 szilvesztere nem olyan lesz, mint az elmúlt években. Idén elmaradnak a nagy házibulik, az utcabálok, de még csak a szomszédba sem szaladhatunk át éjfél után koccintani.

Forrás: Shutterstock

Már csak néhány óra, s véget ér a 2020-as esztendő, amelyre a világjárvány súlyosan rányomta bélyegét.

Az év utolsó szavazásában azt kérdeztük olvasóinktól, hogyan buliznak ezen a különös szilveszteren.

Kezdjük azzal a válaszlehetőséggel, amely kérdésünkre a legkevesebb szavazatot kapta, mindössze 10 százalékot:

„BÚÉK-ot kiabálok az utcán futkosva, mintha hét óra helyett éjfél lenne.”

A koronavírus-járvány lassításáért és a kórházak teljesítőképességének védelméért továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása, így a kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz. Úgyhogy csak gyorsan azzal a BÚÉK-kiáltásokkal, mert este 8 órára mindenkinek haza kell érnie!

A voksolók 13 százaléka virsliből és mustárból kirakja, hogy mennyire utáltalak, 2020.

Járvány ide, járvány oda, virslit idén szilveszterre is sokan vásárolnak. Bár a Hússzövetség tájékoztatása szerint 2020-ban némileg lassult a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet erősödése. Az év végén egyébként hagyományosan az időarányosnál 20-25 százalékkal többet vásárol a lakosság ebből a termékből.

Olvasóink 24 százaléka arra szavazott, hogy otthon nyugtatja a kutyáját, mintha kint petárdáznának.

Az idei szilveszter jóval könnyebb lesz a kutyáknak és gazdáiknak. A járvány elleni védekezés miatt idén tilos a közterületi tűzijáték és magánterületen is csak az alacsony kockázatú, 1-es és 2-es kategóriába tartozó eszközök használhatók.

Szavazó olvasóink többsége – 53 százalék – csak pezsgőzni fog szilveszterkor, hogy minél többet elfelejtsen ebből az évből.

A koronavírus fenekestül felforgatta mindenki életét, de már Magyarországra is megérkeztek az első vakcinaszállítmányok, megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. A tömeges oltás várhatóan 2021 első negyedévében kezdődhet. A szakemberek mindenkit arra buzdítanak, hogy kérje majd a koronavírus elleni vakcinát. Ha sok embert oltanak be, hamarabb térhet vissza minden a megszokott kerékvágásba. BÚÉK!

[eweb-voting id="4793395"]

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!