szavazásértékelés

2020.07.16. 11:05

Olvasóink számítanak a nagyszülők segítségére a nyári szünetben

E hét első felében az olvasói szavazás keretei között azt firtattuk, a szülők vajon hogyan oldják meg a gyerekek elhelyezését nyáron.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bobex-73

A koronavírus-járvány mindenki életét befolyásolja. Sajnos vannak, akik elvesztették munkahelyüket, míg mások a karantén ideje alatt kénytelenek voltak kivenni az összes szabadságukat. Bár a nyári szünet kezdetekor engedélyezte a kormány az ottalvós táborok megtartását, anyagilag nem mindenki teheti meg, hogy táborokba írassa be gyermekét/gyermekeit. A vírusveszély miatt idén kevesebb az ottalvós tábor, többségben vannak a napközbeni elfoglaltságot nyújtó programok, és persze nem árt az óvatosság is. Valószínűleg mindezek együttes eredménye, hogy a válaszadók csupán 12 százaléka tartja nagy segítségnek a táborozás lehetőségét.

A karanténidőszak alatt sok cég engedélyezte az otthoni munkavégzést, sőt vannak olyan munkaadók, akiknek a munkavállalói még a mai napig is home office-ban dolgoznak. A válaszadók 9 százaléka abban a szerencsés helyzetben van, hogy így könnyebben meg tudja oldani a gyermekek felügyeletét.

A szülők legnagyobb segítségére Magyarországon egyértelműen a nagyszülők vannak, akik lakjanak akár nagyvárosban, akár falun, sok terhet levesznek a vállukról, és nem utolsósorban biztonságban, szeretetben tudhatják a gyerkőcöket ez idő alatt. Nem véletlen tehát, hogy a szavazók 34 százaléka a nagyszülőkre számíthat elsősorban.

Az utolsó válaszlehetőséget, amely szerint „reggel kicsapom őket az ég alá, estére bejöhetnek, ha akarnak”, természetesen viccnek szántuk, és nem csalódtunk olvasóink humorérzékében, hiszen a legtöbben, 45 százaléknyian erre a válaszlehetőségre voksoltak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!