Horvátországi földrengés

2021.01.11. 13:08

Ökumenikus Segélyszervezet: már 12 millió forint érkezett az újjáépítés támogatására

Már 12 millió forint érkezett a horvátországi földrengés utáni újjáépítés támogatására a január elején indított adománygyűjtési akcióban – tájékoztatott a gyűjtést kezdeményező Ökumenikus Segélyszervezet hétfőn.

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

A közlemény szerint a célzott gyűjtés január végéig tart, a 1353-as adományvonalra indított minden hívás és SMS 250 forint felajánlást jelent. Aki nagyobb összeggel kíván csatlakozni az összefogáshoz, az megteheti online, bankkártyás adományozással is a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben „Horvátország” megjelöléssel tudatták.

A horvátországi koordináció és felmérések alapján az Ökumenikus Segélyszervezet a Sziszek-Monoszló megyében található Glina település középiskolájának újjáépítésébe kapcsolódik be. A glinai középiskolába 197 diák jár, akik jelenleg nem tudják folytatni tanulmányaikat, mert az intézmény súlyosan megrongálódott.

December végén két erősebb 5,2-es, illetve 6,3-es magnitúdójú földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van. A Magyarországon is érezhető földrengések után több szervezet azonnal felajánlotta segítségét, illetve gyűjtésbe kezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!