nem árt vigyázni

2019.08.29. 23:57

Négy vágyölő étel, ami tönkreteheti a szexuális életet

Vannak olyan élelmiszerek, amik fokozzák a nemi vágyat de vigyázat, olyanok is akadnak, amelyek negatívan hatnak rá.

Forrás: Shutterstock

Az ételek, amiket elfogyasztunk sok mindenre hatással vannak, még a szexuális életünkre is. Vannak olyan élelmiszerek, amik kifejezetten fokozzák a nemi vágyat és a teljesítményt, de vigyázat, olyanok is akadnak, amik kimondottan negatívan hatnak rá – írja a Mindmegette.

Cukor

A túl sok cukor több szempontból is tiltólistás. Az ingadozó vércukorszint fáradságot okoz, ami eleve nem hat jól a szexuális életre. Ráadásul a túlzott cukorbevitel felboríthatja a hormonháztartást ezáltal pedig csökkentheti a nemi vágyat, ezért érdemes kerülni a hozzáadott cukrokat. Persze néha azért nyugodtan fogyaszthatunk édességet, az étcsokoládé például afrodiziákum, tehát vágyfokozó hatású.

Alkohol

Sokan szívesen fogyasztanak alkoholt a randevúk alkalmával, mert oldja a gátlásokat, de az italozás valójában kifejezetten rosszul hat a szexuális teljesítőképességre. Persze nem az alkalmanként elfogyasztott egy-egy pohárka italról van szó, de az alkohol depresszáns szer, ami tompíthatja a szexuális ingereket, és megváltoztathatja a pénisz véráramlását is. A szervezetnek energiára van szüksége az alkohol lebontásához, amit a szeretkezéstől von el.

Vörös húsok

A vörös húsokat sokkal nehezebb megemészteni ez pedig egy egész sor olyan tünetet okozhat, ami nem kedvez a szerelmeskedésnek. Az első ilyen a fáradság, ugyanis az emésztési folyamat sok energiát von el a szervezettől. Ha még a többletenergia segítségével sem sikerül megfelelően megemészteni az ételt, akkor jön a puffadás és a hányinger, egyik sem kifejezetten növeli a nemi vágyat. Ráadásul a nem megfelelő emésztés rossz leheletet és testszagot is eredményezhetnek, ezek pedig, váljuk be, eléggé vágyölőek.

Gyorséttermi ételek

A gyorséttermi ételek mesterséges anyagokban, zsírokban és hozzáadott cukrokban is gazdagok. A minőségi szeretkezéshez pedig odafigyelésre, és megfelelő állóképességre van szükség, ám az előbb felsorolt összetevők pedig leginkább csak rombolják a szervezetünket. Ezen kívül a magas zsírtartalmú, egészségtelen ételek a szív egészségét is károsíthatják és drasztikus koleszterinszint emelkedéshez vezethetnek. Az elzáródó erek pedig többek között erekciós zavarokat okozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!