Konyhai tippek

2020.08.18. 07:26

Mutatjuk, mik azok, amik soha nem kerülhetnek a lefolyóba

A konyha központi eleme a mosogató és így a lefolyó is, ami könnyen eldugulhat, ezért fontos, hogy fokozottan figyeljünk rá.

Forrás: Shutterstock

A Vasárnap Reggel legutóbbi számában összegyűjtötte, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen távol kell tartani tőle!

Zöldséget

Remek dolog, ha sok zöldséget fogyaszt, de mindez olyan előkészületekkel járhat, amik veszélyt jelenthetnek a lefolyóra. Például, amikor megmossa a salátaleveleket vagy összevágja a répát, zellert, spárgát stb., fokozottan ügyeljen rá, hogy az apró darabok nehogy dugulást okozzanak a mosogatóban.

Tojáshéj

Evidencia lenne, hogy a tojáshéjat távol kell tartani a lefolyótól, ám sajnos létezik az a városi legenda, miszerint segít elhárítani a dugulást. Nem, nem segít, sőt... A tojáshéjdarabkák homokszerű anyaggá állnak össze és még jobban károsítják is a lefolyócsövet.

Csontok

Persze, egyértelmű, hogy senki nem dob nagy csontdarabokat a mosogatóba, de legyen óvatos a kis csirkecsont darabkákkal és a halszálkákkal is, amik esetlegesen a tányéron maradhatnak, nagyon könnyen galibát okozhatnak.

Fontos

Mielőtt elkezdene otthon különböző tisztítószereket önteni a lefolyóba, hogy megszüntesse a dugulást, nem árt ha tudja, hogy bizonyos vegyszerek károsíthatják a vízvezeték csövet, és a környezetet is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!