Kúra

2021.04.08. 19:40

Mutatjuk a négy leghatásosabb tisztító teát

A méregtelenítés során nemcsak a testünkben lévő méreganyagoktól szabadulhatunk meg, de a felesleges kilók is gyorsan leolvadhatnak rólunk.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ha kedvet kap a tisztítókúrához, a következő teákat mindenképp érdemes beszereznie – írja a Vidék Íze.

Citromfüves roobios tea

A vörös rooibos tea a dél-afrikai rooibos bokor (vagyis a vörös fokföldirekettye) leveleiből származik, és nagyfokú antioxidáns tulajdonságairól ismert. Tanulmányok szerint a citromfű tea pedig vízhajtóként működik, ami segíthet a máj, a vesék, a húgyhólyag és a hasnyálmirigy megtisztításában. A kettő együtt tökéletes kombináció a méregtelenítéshez!

Édeskömény tea

Az édeskömény tea enyhíti a székrekedést, ugyanis ellazítja az emésztő izmokat, ezáltal pedig elősegíti, hogy a méreganyagok gyorsabban kitisztuljanak a szervezetünkből. Emellett növeli a szervezet antioxidáns aktivitását, melynek hatására segíti a vesét és a májat az oxidatív stressz (vagyis az antioxidánsok és szabadgyökök egyensúlyának megbomlásának) kezelésében.

Kurkumás gyömbértea

A kurkumában található kurkumin egy olyan hatóanyag, ami segíti a méreganyagok kiürítését szolgáló enzimeket, és olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek helyreállítják a májsejteket, ráadásul az epe termelését is fokozzák. A gyömbér pedig megnyugtatja a gyomrot és a zsírégetést is felpörgeti.

Zöld tea

A zöld teát már régóta csodateaként emlegetik – jó okkal! Többek között olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megakadályozni a rákos sejtek szaporodását a májban, és védelmet nyújtanak a májbetegségekkel szemben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!