Családi hagyomány

2019.01.26. 22:26

Most a jeges Tiszában úszott a nemzet rozmárja (videó)

Schirilla Györgynek több mint 100 ember szurkolt a parton, a különleges eseményre Tiszakécskénél került sor. A búvárok szerint ilyen hideg vízben nagyon veszélyes mutatvány ez, erős fizikum kell hozzá.

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Schirilla Györgyöt búvárok vitték be csónakkal a jeges Tiszába, a sokak által csak „a nemzet rozmárjaként” ismert férfi szombat délután Tiszakécskénél ment be a jeges folyóba, immár 200. alkalommal úszott télen.

„Rettenetesen hideg volt a víz, hiszen 0 fok volt, és jégtáblák is voltak. Jól kifagyott a kezem, lábam”

- nyilatkozta mosolyogva a TV2 Tények című műsorának a sportoló.

Az 58 éves Schirilla György azt is elmondta, az egészsége jól szolgál, még két évig tervezi hódolni szenvedélyének, amit édesapjával alakítottak ki. Elmondása szerint a rekordja 26 perc volt, ő tartja a Guinness-rekordot is ebben a műfajban.

Schirilla György a jéghideg Tiszában
Fotó: Bús Csaba / baon.hu

Nagyon veszélyes sportról van szó, hiszen ilyen hideg vízben bármikor begörcsölhetnek az izmok, ezért búvárok kísérték végig.

„Átlagos fizikumú embert ezt nem tudja megcsinálni, és Gyuri is csak technikai biztosítás mellett szokta végrehajtani ezeket az úszásokat”

- hangsúlyozta Laczkó Zoltán, a Petőfi Mentőcsoport parancsnoka.

A sportoló az úszás után még a jeges hóban is megfürdött.

Az eseményről beszámolót, videót és képgalériát közölt a baon.hu megyei hírportál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!