meglepő toplista

2018.05.02. 14:15

Mit gondol, melyik nap a legveszélyesebb autózni?

A balesetek 18 százaléka esik az utolsó hétköznapra.

„A hét napjai közül pénteken történik a legtöbb baleset a K&H Biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) adatai szerint.” – írja az Origo. A portál szerint a biztosító az elmúlt 25 év több százezer káradatot feldolgozó elemzés után jutott arra a meglepő tényre, hogy

az autós balesetek 18%-a péntekre esik.

A verseny azonban igen szorosnak mondható, a legveszélyesebbnek tűnő péntek mögött ugyanis nem sokkal lemaradva máris ott van a csütörtök és a hétfő, egyaránt 16-16 százalékkal. Autózás szempontjából a kedd és a szerda sem mondható kifejezetten biztonságosnak, a balesetek 15 százaléka ezeken a napokon történik.

Hétvégén viszont már sokkal jobb a helyzet. A baleseteknek mindössze 12 százaléka esett szombatra, a vasárnap a maga 8 százalékával pedig még ennél is nyugisabbnak mondható.

És a mi a helyzet a hónapokkal?

Ha nemcsak a napokat, egyértelművé válik, hogy az év végi hónapok a legveszélyesebbek autózás szempontjából. Októberben 32 ezer baleset történik átlagosan, a második legveszélyesebb hónap pedig a december, 31 ezer esettel, ezt pedig a szeptember követi, 30 ezerrel.

Az év első felében ezzel szemben jóval óvatosabbak a sofőrök: a legkevesebb baleset februárban, márciusban és áprilisban történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!