feltöltődés

2019.10.25. 13:27

Minden napra juthat egy kis boldogság

Csináljon valami apró őrültséget, amitől felszabadultabbnak érezheti magát!

Forrás: Shutterstock

Fotó: NiE PROJECT

Még nem volt ideje kitakarítani a konyhát? Nyomasztja a rengeteg munkahelyi teendő? Adjon magának néhány szabad percet! A Vasárnap Reggel legutóbbi száma összegyűjtött néhány trükköt, amivel oldhatja a napi stresszt.

Hétfő: Ma ne csináljon semmit, de tényleg semmit!

Persze, nem lehet csak úgy pocsékolni a szabadnapokat, hiszen szükség lehet rá, ha a gyereknek szünet lesz az iskolában vagy ha otthon kell maradni vele, mert beteg. De időnként nem árt, ha tesz valamit csak úgy, a maga szórakoztatására, és kivesz egy nap szabadságot csak hogy az égvilágon semmit se csináljon, és feltöltődjön energiával.

Kedd: Feküdjön a fűben, akár egy kisgyerek!

Őrültségnek hangzik? Az is! De hát időnként annyira jólesik valami olyat tenni, ami nem igazán illik az ember életkorához, nem? Fogja magát, menjen ki egy közeli domboldalra, és feküdjön egy kicsit a fűben, az avarban.

Szerda: Bámulja a csillagokat!

Nem kell ahhoz különleges holdállás vagy csillaghullás, hogy az ember elmerengjen a távoli galaxisokon.

Csütörtök: Daloljon torkaszakadtából!

Kapjon a kezébe egy dezodoros flakont, vagy a zuhanyrózsát, és képzelje, hogy egy többezres tömeg éljenzi, a boldogsághormonok hatására garantált a jóleső érzés.

Péntek: Kóstoljon meg egy új ételt!

Apróságnak tűnhet, de nem csupán az ízek miatt érdemes új dolgokat kipróbálni a gasztronómiában, hanem azért is, mert a saját határainak átlépése növelheti az önbizalmát.

Szombat: Töltse a napot a szerelmével – másképp!

Legyen ez egy randinap, amikor ráadásul valami olyasmit csinálnak, amit már régóta nem! Tegye a szívére a kezét, és vallja be: mikor voltak utoljára a gyerekeik nélkül például az állatkertben? Vagy felült mostanában bárhol egy óriáskerékre? Ezek a programok igazán üdítően hathatnak a kapcsolatra.

Vasárnap: Maradjon pizsamában!

Nem vár látogatókat, az egész család ejtőzik, akkor miért ne maradhatna hálóruhában egész álló nap? Ha jól belegondol, még spórol is vele, hiszen egy napi ruha nem kerül a szennyesbe, ennyivel kevesebbet kell mosnia. Meglátja, milyen felszabadító érzés megfelelési kényszer nélkül eltölteni egy teljes egy napot.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!