szabad nyár

2021.06.13. 15:15

Megújult a Bánki-tó strandja

A strandot családbarát módon tervezték, így a legkisebbek is élvezhetik a vizet az árnyékolt pancsolóban, a nagyobbak számára pedig a tó kínál sok lehetőséget.

Bánk, 2021. június 10. Gyermekmedence a Bánki-tó 140 millió forintból felújított strandján az avatás napján, 2021. június 10-én. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Újjászületett a Nógrád megyei Bánki-tó strandja 140 millió forintból, a strandon gyerekpancsoló és játszótér jött létre, új burkolatot telepítettek, megújult a gyep és a növényzet.

A vakcináknak köszönhetően győzte le az ország a járvány harmadik hullámát, és ezért élhetik meg most az emberek szabadon a nyarat – emelte ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a strand csütörtöki ünnepélyes átadásán.

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a strandot családbarát módon tervezték, így a legkisebbek is élvezhetik a vizet, élményeket szerezhetnek az árnyékolt pancsolóban, a nagyobbak számára pedig a tó kínál sok lehetőséget.

Rétvári Bence emlékeztetett, hogy 2010 óta egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy egy hétre elmenjenek nyaralni, 2010-hez képest 2019-re 2,5 millióval nőtt azok száma, akik megtehetik ezt. Hozzátette, hogy 2010-ben mintegy 250 milliárd forintot költöttek a magyarok belföldi nyaralásra, míg 2019-re ez közel 400 milliárd forintra emelkedett.

Az államtitkár kitért arra, hogy szerda óta szabadon lehet átmenni a szlovák határon is, és számos rendezvény várja a résztvevőket a határ mindkét oldalán.

Megjegyezte, hogy az idén is a belföldi turizmus lesz a hangsúlyos, ezért a legjobb időpontban készült el a strand.

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy turisztikai célpontokkal rendelkező települések számára gazdasági lehetőség a vendéglátás és a szálláshelyek biztosítása. A strandberuházást méltatva beszélt az elindult és tervezett fejlesztésekről, ezek között említette a kerékpáros és bakancsos turizmus fejlesztését a Börzsöny térségében, és más adottságokat is kiemelt, mint a várak, zarándokutak, kilátók.

Nógrád megyében olyan turisztikai lehetőségek vannak elérhető közelségben – mutatott rá -, ahol aktívan lehet eltölteni a szabadidőt. Azon települések számára pedig, amelyek turisztikai célpontokkal rendelkeznek, gazdasági lehetőséget is jelent a vendéglátás és a szálláshelyek biztosítása – fűzte hozzá.

Torma Andrea polgármester beszámolt arról, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program 140 millió forintos támogatásából gyerekpancsoló és játszótér jött létre, napozóágyakat kapott a közönség, megújultak a burkolatok, a lépcsők, a terasz, újjászületett a gyep és a növényzet.

Borítókép: Gyermekmedence a Bánki-tó 140 millió forintból felújított strandján az avatás napján, 2021. június 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!