Zene

2017.10.30. 10:00

Meglepetéseket ígér a Kocsmazaj

Fontos változáson esett át év elején az alterpop stílusú Kocsmazaj, a zenekarból távozott a billentyűs Pacsa András. Helyére Hóbor László került, akivel több koncertet is tartottak az elmúlt időszakban. Az évzáró koncerten azonban egy énekesnő is csatlakozik az immár több mint másfél évtizede működő csapathoz.

Gyuricza Ferenc

Röviden ezekkel a szavakkal foglalta össze a zenekar körüli aktualitásokat a Kocsmazaj vezetője, alapító basszusgitáros-énekese, Böröcz Roland. Mint mondotta: nehéz időszakon vannak túl, de nagyon is jól érzik magukat a jelenlegi felállással, és új távlatok nyíltak meg előttük.

- Nehezen éltük meg Pacsa András távozását, ám Hóbor László személyében egy profi s rendkívül jól képzett billentyűsre találtunk, aki jóval muzikálisabb, mint az elődje – magyarázta a zenekarvezető. – Amellett, hogy valóban mestere a hangszerének, nagyon érzi a zenekar stílusát, továbbá sokkal inkább igazodik hozzám, az én játékmódomhoz is. Egyedül a vokálok terén nem tud a segítségemre lenni, emiatt egyedül maradtam szólóénekes, miközben a Kocsmazaj valahol mindig is a változatos, sokszínű énekesi teljesítményekről szólt. Tehát ezt az új helyzetet mindenképpen kezelnünk kellett valahogyan.

A zenekar tagjai technikai megoldásokkal igyekeztek kiküszöbölni a hiányt, vagyis a vokálokat újravették egy stúdióban, azokat samplerek segítségével játszották be koncertjeiken. Ezzel párhuzamosan a hangszerelést is kiegészítették, Roland szerint ezáltal élőben is képesek voltak reprodukálni azt a hangzást, ami a stúdiófelvételeken hallható. Ezekre a munkákra, valamint az új billentyűssel való próbákra rá is ment az év első fele.

- Koncertezni gyakorlatilag csak a nyáron kezdtünk újra – folytatta az énekes-basszusgitáros. – Ezzel párhuzamosan a tavaly írt két új dalunkat is beépítettük a repertoárba, továbbá született egy új dalunk is, amitől sokat remélünk, ezt az évzáró koncertünkön fogjuk bemutatni. Nem tagadtuk meg önmagunkat, stílusában ez a dal is teljesen eltér a korábbi szerzeményeinktől.

Roland hozzátette: további meglepetéssel is készülnek, a Kocsmazajhoz a zalaegerszegi Kovács Virág személyében egy új énekesnő is csatlakozik, vele úgyszintén zajlanak már a próbák. Virág nemcsak vokalistaként szerepel majd a zenekarban, szólóénekesi feladatokat is kap, többek közt az imént említett új dalban. A Kocsmazaj tagjaként először egy november végi zárt körű rendezvényen lép fel, majd a szélesebb nyilvánosság előtt a zenekar december 16-ai, már hagyományos évzáró koncertjén mutatkozik be.

- A Kocsmazajnak volt már egy ilyen felállása, a régi közönségünknek ez nem okozhat meglepetést – folytatta a zenész. – Virág csatlakozásának köszönhetően olyan régi dalokat is elővehetünk majd, amiket már egy jó ideje egyáltalán nem játszottunk. Ezek közé tartozik például a Jó voltál, de lesznek további meglepetések is a műsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!