Járvány

2021.05.10. 12:12

Már ötezren kaptak vakcinát az Oltass, hogy élhess! kampányban

Az aktivisták 168 hátrányos helyzetű, illetve zsákfalvakban és szegregált városrészekben segítettek, és több mint 32 ezer embert értek el és szólítottak meg.

Miskolc, 2020. március 25. Mata Piroska Tímea vizet visz házába egy ideiglenesen kihelyezett víztartályból a miskolci Lyukó-völgyben 2020. március 25-én. A tartályokat a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat helyezte ki, mivel a szakemberek sűrű kézmosást és fertőtlenítést javasolnak a vírus terjedésének lassítására. A víztartályokat Lyukóban azokra a területekre helyezték ki, ahol a közkutak több száz méterre vannak a lakóházaktól.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Már mintegy ötezren kaptak vakcinát az „Oltass, hogy élhess!” elnevezésű kampányban, amely az Országos Roma Önkormányzat koordinálásában a Civil Tanács Egyesület, a Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint és az 1Magyarország Kezdeményezés aktivistáinak részvételével zajlott – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A koronavírus elleni védőoltás regisztrációjának elősegítése érdekében április közepén indított országos, átfogó kampányban 13 428 állampolgárnak segítettek jelentkezni oltásra, és közülük mintegy ötezren már kaptak is védőoltást – közölték.

Az aktivisták 168 településen – hátrányos helyzetű, illetve zsákfalvakban és szegregált városrészekben – segítettek. A kampányban 108 aktivista és önkéntes dolgozott, több mint 32 ezer embert értek el és szólítottak meg három hét alatt 14 megyében.

„Az Országos Roma Önkormányzat és a különböző civil szervezetek eddigi példátlan és sikeres összefogásával zajlott kampány azt is demonstrálni kívánta, hogy a koronavírus elleni védekezés és a vakcina-regisztráció nem lehet etnikai kérdés, de meg kell találni a módját, hogy az információ és a védőoltás a leghátrányosabb helyzetű településekre is eljusson, éppen ezért az aktivisták mindenkinek egyformán segítséget nyújtottak, aki igényelte azt” – áll a közleményben.

Borítókép: Mata Piroska Tímea vizet visz házába egy ideiglenesen kihelyezett víztartályból a miskolci Lyukó-völgyben 2020. március 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!