Járvány

2020.08.03. 10:40

Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltöttek a Balatonnál

Mintegy 430 ezer vendég volt júliusban a balatoni strandok környékén – mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Balatonkenese, 2020. július 30. Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülõ vitorlásverseny mezõnye Balatonkenese közelében 2020. július 30-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A vezérigazgató-helyettes az M1-en elmondta, a tavalyi adatokkal összehasonlítva

a belföldi turizmus hasonló teljesítményt nyújt idén, ami kiváló eredmény annak tükrében, hogy március elején „padlóra” került a teljes ágazat.

Kitért arra is, az elmúlt három évben mintegy 10 milliárd forintot költött az állam a strandok fejlesztésére, ami jövőre újabb 3 milliárd forinttal egészül ki.

Az országos programban

strandonként 5 és 30 millió forint között lehet támogatást igényelni,

és majdnem 100 pályázatot tudnak befogadni szeptember 1. és 30. között – hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, hogy a támogatást elsősorban a vizesblokkok felújítására lehet felhasználni, de fontos cél a zöldfelületek fejlesztése és az utcabútorok cseréje is.

Borítókép: Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnyét követik nyaralók Balatonkenese közelében 2020. július 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!