felhívás

2018.06.18. 17:24

Magyar diákok is segíthetnek, hogy biztonságosabb legyen az internet

A Safer Internet Program pályázatot hirdet.

Pályázatot hirdet 13-19 éves fiatalok részére a magyarországi Safer Internet Program (SIP) képviselője a biztonságos internethasználatot középpontba állító brüsszeli konferencián való részvételre.

A jelentkezéseket július 2-án 16 óráig várják a [email protected] e-mail címen. Pályázni egy magyar és angol nyelvű motivációs levéllel lehet, amely tartalmazza, hogy a fiatal miért szeretne csatlakozni a programhoz.

A beérkezett anyagokból a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), mint a Safer Internet Program koordinátora választja ki azt, aki Magyarországot képviselheti az őszi eseményen – közölte a szervezet az MTI-vel.

A Safer Internet Forum elnevezésű tanácskozást 2004 óta minden év novemberében egy európai fővárosban rendezik, idén ismét Brüsszel ad otthont az eseménynek. Az éves konferencián politikai döntéshozók, kutatók, szakértők, IT vállalatok és rendészeti szervek képviselői, tanárok, szülők és fiatalok gyűlnek össze, hogy együtt gondolkodjanak a digitális világ kihívásairól, valamint közös megoldásokat találjanak a felmerülő problémákra. A konferencián plenáris és szekcióülések váltják egymást.

A kiutazást megelőzően a fiatalok online meetingeken vesznek részt és kreatív feladatokat oldanak meg, hogy felkészüljenek a nyilvános szereplésre. Tavaly Brüsszelben Borbás Fanni, 2016-ban Sós Márton képviselte hazánkat.

Az NGYSZ az európai Safer Internet Programban tudatosságnövelő központként és konzorciumvezetőként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretnék elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!