Körkép

2018.02.11. 08:03

A legnépszerűbb farsangi jelmezek Zalában

Lassan vége a farsangi szezonnak, megkérdeztük a zalai jelmezkölcsönzőket, melyek voltak a leggyakrabban kölcsönzött maskarák az idei évben.

Mihály Szilvia

Lehetsz pillangó, méhecske, tavasztündér, királylány....

Fotó: Mihály Szilvia

Nagykanizsán Kovácsné Zakács Erzsébet Jelmezkölcsönzőjében leginkább a gyerekek részére kölcsönöztek jelmezeket, néhány baráti társaságon kívül a felnőttek idén nem nagy számban öltöztek be a farsangi bulikra.

A kisfiúk legtöbbször szuperhősöknek öltöztek, de a Zorró is kedvelt figura volt ebben a szezonban. A kislányok a Jégvarázs mese főszereplői szerettek volna lenni, ha csak egy napra is. A kopogós cipő, pörgős, fodros szoknya, a királylány és hercegnő szerep volt a legkedveltebb a lányok körében.

Keszthelyen Fábiánné Figder Nikolett kölcsönzőjében a Ninja és Star Wars jelmezek voltak a fiúknál a legnépszerűbbek. A kislányok itt is a hercegnő és balerina vonalat követték, de gyakran választották maguknak Arielt, a sellőlányt is. Az iskolás lányok vámpír és boszorkány jelmezeket is szívesen magukra öltöttek. A felnőttek körében a legnépszerűbb a rendőrruha volt.

Fotó: Kékház Kölcsönző

A hévízi 5let Ruhakölcsönzőben a Star Wars jelmezeket imádták a gyerekek, még lányok is gyakran öltöztek be valamelyik Csillagok háborúja szereplőnek. Batman, Superman és Amerika kapitány is nagyon kedvelt. A kalózok, köztük Jack Sparrow figurája évek óta nagyon népszerű, ebből még felnőtt jelmezünk is van, annyira szeretik.

Star Wars hős; Fotó: 5let

 

Szuperhős jelmezek
Fotós: Mihály Szilvia

A lányoknál a Walt Disney hercegnők, köztük a Jégvarázsból Elza és Anna a legkedvesebb figura. Az új Disney mese hőse, a bennszülött Vaiana jelmeze is gyakran került kikölcsönzésre.

Lehetsz pillangó, méhecske, tavasztündér, királylány....
Fotós: Mihály Szilvia

Érdekes, hogy egyre több lány öltözik fiújelmezbe, rendőrnek, cowboynak.

Különleges pávajelmez készült az idén, ez a lányok és felnőttek körében is nagyon kedvelt volt, nagyon csinos és mutatós darab.

Pávajelmez Fotó: 5let

A felnőttek az 1920-as, 60-as, 80-as évek stílusát szeretik a leginkább, de Cleopátrának és kalóznak is szívesen öltöznek a hölgyek.

Fullérné Simon Erika minden jelmez mellé ajánl kiegészítőket, segít megtanulni viselni az adott ruhát, amibe egy rövid időre más bőrébe bújhatunk.

Fullérné Simon Erika mutatja be a jelmezeket; Fotós: Mihály Szilvia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!